Ik vier feest: mijn training bestaat vijf jaar

Uitdagend: trainen tijdens een pandemie

Moet je je voorstellen: ik was net lekker op gang met de training, had een mooi eerste jaar achter de rug en was halverwege de derde groep. En toen stond de uitdaging der uitdagingen voor de deur. Covid, 3 jaar lang, inclusief lockdown en alle bijbehorende regels en adviezen. Wat nu? 

 

Dit was weer de eerste camping kans in Covid tijd. We werkten op chique in deze airstream.

 

En toen kwam Covid

We waren net op gang en halverwege de derde trainingsgroep. En toen kwam Covid. Wat nu? Dat heb ik opgelost.  Trainingsafspraken op afstand, in de frisse buitenlucht en afspraken maken mooie plekken. Want dat voordeel gaf Covid ons: in hotels, vakantiehuisjes en de Bieb. Welkom in dit mini fotoboek. Het was een fiks klusje uitzoeken maar ook met plezier terugkijken. Je wilt niet weten hoeveel foto’s ik nog niet heb gebruikt. Kijk je mee?

 

Uit die periode ook de groepsfoto’s op 1,5 meter afstand

Wanneer ik terugdenk aan werken in corona tijd: is dit een van de momenten waar ik direct aan denk. Afspreken aan de Vliet in Rijswijk voor het huis van illustrator Roos Stelloo.

Mijn allereerste mondkap op en eerste werktrip in covid tijd. Een heerlijk uitje en fijne werkafspraak met illustrator Malou Zuidema op het rustige Texel. Jawel, ook voordelen van trainen in Covid tijden.

 

Creatieve oplossingsmodus

Van dit soort situaties word ik vaak nog creatiever. Er komt een soort oplossingsmodus in me los en daar ben ik maar wat blij mee. De meest essentiële groepsdagen hadden we destijds voor de eerste groep net achter de rug. Dat was een geluk. Ik ben begonnen met inventariseren hoe het met de deelnemers van de training was. Bij wie viel het werk ineens weg en wie kreeg het juist dubbel zo druk (niet per se met werk, ook bijvoorbeeld met schoolgaande kinderen die ineens hele dagen thuisonderwijs moesten krijgen).

 

Afspreken bij ons rode bussie op camping de Lakens aan zee. Hier met Kim Verkleij van a Tiny Cheer

 

De uitdaging der uitdagingen -Covid- vereiste heel
wat creativiteit, maar we did it!

 

Liever niet enkel online

Ik wist zeker dat ik niet stomweg wilde overgaan op enkel online ontmoetingen. Wat ik ook zeker wist, is dat ik me aan alle regels en adviezen wilde houden. Door over te gaan op 1-op-1 ontmoetingen in plaats van groepssessies, grotere ruimtes te kiezen als we wel bij elkaar kwamen of buiten af te spreken kon die eerste training in de covid periode gewoon doorgaan.  

 

Groepsdagen op 1,5 meter afstand en via het scherm (illustratoren: Pyhai en Rosalie de Moel). Galerie SPW de locatie waar ik altijd op kan rekenen. Zelfs in deze tijd vonden we wel een oplossing. 

Onze vertrouwde trainingsplek in de duinen werkte prima. Met voldoende ruimte bij het Duincafé in de Kennemerduinen.

Trainen in Covid tijden: werken bij Het Studenthotel met Alice Wolff en Laura Hopmans

 

We hebben het gered

Tja, ik hoef niet uit te leggen dat dat wat de eerste lockdown lukte, de jaren die volgden ook prima ging. Ik ben het hele land doorgereisd om mijn iedereen te ontmoeten, bij te praten en weer verder op weg te helpen. Achteraf vind ik het heel bijzonder dat we het zo hebben gered en nu ben ik meer dan dankbaar dat we weer zorgeloos met de hele groep aan tafel kunnen schuiven.

 

De ultieme ontdekking in hardcore covid tijden. Via de website voordethuiswerkers.nl heb ik unieke hotelkamers en vakantiehuisjes kunnen boeken als werkplekken. 

Illustratoren Cecile Reijnders, Lena Addink, Sabine van PaperTalesDesign (boven) en Majken Enequist

 

 

Vieren wat er te vieren valt:
binnenkort lees je weer een feestelijk blog!

 

In de ijskast

Natuurlijk moesten er ook plannen in de ijskast worden geschoven. In de week dat de eerste lockdown bekend werd gemaakt, stond ik op het punt om kortere dagworkshops te lanceren en om een trainingsgroep in België te starten. Dat kon helaas niet doorgaan. Maar nu kan ik bekendmaken dat de korte workshop in de Happy Makers Academy staan. En plan ‘België’ komt vast ook binnenkort uit de ijskast.

 

 

Verandering van locatie laat de energie stromen en dus wisselden de afspraken binnen met afspraken buiten. En zo borrelden de beste inzichten naar boven.

 

Illustratoren Alice Wolff en Eva Spear; ruimte zat!

Dankbaar voor alle werk kansen die ik kreeg, hier, bij het allerleukste Hostel in Haarlem: Hello I’m local

 

Trainen in Covid tijden: we ruilden het strand van Bloemendaal in voor IJmuiden met als voordeel; ons eigen wikkelhuisje

 

 

Happy feestvieren

Ik vier feest, omdat de training ‘Haal meer werk uit je illustraties’ vijf jaar bestaat. Vieren doe ik door in het blog terug te blikken, door toffe nieuwe workshops in de Academy (ja, die is nieuw!) aan te bieden, door te starten met een heuse Happy Makers Nieuwsbrief en met hier en daar een verrassing. Proost, op de volgende vijf!

 

Jullie waren geweldig. Zonder ieders flexibiliteit hadden we deze periode niet gered, supertrots op onszelf!

Aan het einde van deze Corona jaren was er meer dan genoeg reden voor een trainings borrel bij het Veerkwartier in Haarlem. Nog zo’n locatie waar we goed hebben kunnen werken op het zonnige buitenterras.

 

 

De training ‘Haal meer werk uit je illustraties’ start op vrijdag 19 januari 2024. Het is er speciaal voor illustratoren die willen groeien in hun werk. In het traject van 3 maanden ga je intensief aan de slag met jouw uitstraling, jouw werk en doelen. Liever een kortere cursus? In de Happy Makers Academy vind je verschillende workshops en coachsessies. Er zit vast iets voor je bij! Happymakersblog.com/academy

 

Kun je geen genoeg krijgen van Happy Makers Feest?
Kijk dan ook eens hier:

Mijn training is jarig

De Happy Makers Academy is open

De allereerste deelnemers

5 vragen aan Monique

Terugkijken met oud deelnemers

Dank je wel, Happy Makers!

 

 

Vieren wat er te vieren valt:
volgende week lees je weer een feestelijk blog!

Happy Makers Feest illustrator én deelnemer
van de eerste training: Ingrid Wuyster

Tekst: Monique Butter (tekstbureaumo.nl)
Creatief idee en samenstelling: Monique van der Vlist

 

 

Deel uw mening

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.