'Haal meer werk uit je illustraties!'

Hoe ziet de training eruit

Jouw training met art director
en coach Monique van der Vlist

Hé leuke illustrator en ontwerper!

Ik ben zo benieuwd hoe het met je gaat. Ben je met plezier aan het werk? Draai je de uren die je wilt draaien? En ben je blij met je opdrachtgevers? Mag er juist wel iets veranderen? Is het leuk genoeg, of mag het nóg leuker?

Tijdens deze training leer ik je hoe je jouw werk op een professionele en creatieve manier onder de aandacht kunt brengen. Je ontdekt wie jouw ideale opdrachtgevers zijn en hoe je die het beste kunt bereiken. Maar ook hoe jij je werk het beste presenteert en welke kanalen je daarvoor gaat gebruiken. Inderdaad: die kanalen waarop die allerleukste opdrachtgevers ook te vinden zijn!

Als jij een stap wilt maken dan
wil je deze training echt niet missen!

Constructief plan

De training is door mij ontwikkeld speciaal voor jou als illustrator/ontwerper, zodat jij je werk op een professionele, creatieve manier onder de aandacht kunt brengen. Ik zorg ervoor dat je niet naar huis gaat met een vluchtige oplossing, maar met een constructief plan voor de toekomst.

Ik hou niet van snelle, vluchtige oplossingen, dus na de training ga je naar huis met een constructief plan voor de toekomst

Doel van de training

Tijdens de training wordt stap voor stap uitgelegd hoe je jouw illustraties succesvoller kan promoten.

Focus:
wat wil je nu écht?!

De training begint met focus: doelen stellen.
- Wat bereik je op korte termijn maar vooral ook waar sta je over vijf jaar?
- Na de training heb jij duidelijk waar je naartoe wilt met je werk, maar ook met welke stappen je dat gaat bereiken.

Positioneer jezelf

Waar sta jij voor? Zodra je dat weet, ken je jouw verhaal. Geef die boodschap vorm! Als geen ander kan ik je daarbij helpen. We bepalen wie jouw doelgroep is en brengen de markt in kaart.

Positioneren is voor veel creatieven lastig. Herkenbaar? Klopt het beeld dat anderen van jouw werk hebben? Laat je zien hoe jij het liefst werkt?

Laat jezelf én jouw illustraties vol lef en trots zien
Ik help je daar graag bij met deze training

Het programma

Deze training duurt 7 weken en bestaat uit groepsdagen en individuele coachsessies. De groepsdagen werken als een motortje: juist door met elkaar te sparren ontstaan de verrassendste ideeën. Ook de individuele sessies zijn waardevol. Dan kunnen we de diepte in en ons volledig focussen op jouw vragen.

Start van de training

Van droom naar doel

Tijd voor duidelijkheid: waar sta je nu, hoe ben je daar gekomen en waar wil je naartoe? Neem je dromen serieus!

Jij als mens, jouw illustraties en manier van werken staan op deze eerste trainingsdag centraal. Is dit wat je wil, of zijn er dingen die je graag anders ziet. Door met elkaar in ‘helikoptermodus’ te kijken en te vertrouwen op je intuïtie, krijg je een verrassend helder beeld.

RESULTAAT Aan het einde van deze middag weet je precies wat de huidige status van je werk is (en daar mag je best heel trots op zijn!), wat je kunt, waar je voorkeur ligt en beginnen je plannen vorm te krijgen.

1 op 1 coaching op locatie

Knopen doorhakken

In deze 1 op 1 sessie werken we samen jouw toekomstdoel nog verder uit. Bespreken we (jij en ik) de plannen uit je trainingsmiddag, je portfolio en krijg je van mij persoonlijk advies voor een duidelijke stip aan de horizon.

RESULTAAT De conclusies uit deze sessie vormen het uitgangspunt voor het vervolg van de training.

1 op 1 coaching via Zoom

Strategisch plan

In deze 1 op 1 sessie via Zoom, krijg je helder waar jouw kansen liggen en wat je nog meer uit je werk zou kunnen halen. Het advies is persoonlijk en op maat en uiteraard top secret.

RESULTAAT Jouw strategisch doelen zijn duidelijk. Samen werken we jouw plan uit.

Groepscall via Zoom

Live bespreken

Tijdens deze groepscall mag je alle vragen op me afvuren. Er is ruimte voor het live bespreken van vragen en voortgang.

Afsluitende trainingsdag

Jouw eerste indruk

Er zijn veel stappen gezet de afgelopen weken. We spreken nog 1x samen af in Haarlem voor een trainingsdag. Met als afsluiting een eindlunch en certificaat uitreiking!

Vandaag draait alles om de eerste indruk die je achterlaat. Je maakt ’m maar één keer, dan wil je wel dat ie goed is! Zowel jouw werk als je instagram komen aan bod.

Hoe wil je je laten zien? Samen bekijken we of jouw uitstraling consequent is.

RESULTAAT Na afloop van de training heb je alle kennis in handen om jouw werk via de juiste kanalen onder jouw toekomstige klanten te verspreiden. Je gaat naar huis met een praktische to do-lijst; jouw persoonlijke promotieplan.

Je werk beter laten zien, begrijpen en over kunnen vertellen

Werk met
Monique van der Vlist

Art director voor tijdschriften
& coach voor illustratoren

Monique is een ervaren art director die jarenlang werkte voor verschillende interieurmagazines, zoals 101Woonideeën, Tuinieren, vtwonen en Ariadne at Home.

Sinds 2018 geeft Monique de training: ‘Haal meer werk uit je illustraties!’.

Lees verder over Monique

Interview

Over werk en natuurlijk over liefde voor illustraties.

Met de Makers Academy komt jouw werk
nóg beter in the picture