BloomInspiration

Afgelopen zondag stonden we met het PapierAtelier op het super gezellige Seinfestijn in Haarlem. Als ik zo vrij mag zijn: een grandioos succes. Alle workshops bij het PapierAtelier zaten propvol en de enthousiaste reacties stroomden binnen. Kortom: we zitten weer op die bekende roze Happymakers-wolk.

Het Seinfestijn in Haarlem

Mooie woonaccessoires, leuke cadeautjes, een verrukkelijk taartje, of een mini-wijnproeverij… Er was genoeg reden om naar het Seinfestijn te komen. Voor wie het nog niet kent: het Seinfestijn is een kleinschalig festijn dat elk half jaar in Haarlem wordt gehouden. De leukste, creatieve webshops zijn aanwezig en je kunt er de lekkerste gerechten en drankjes scoren.

Tip: 27 september 2015 is het volgende Seinfestijn!

BloomInspiration

Workshops volgen bij het PapierAtelier

Wie niet alleen wilde shoppen, kon een workshop volgen bij het derde PapierAtelier van Happymakersblog. Voordat het festijn van start ging leek de vrolijk gedecoreerde tafel gigantisch, maar ’s middags bleek dat we best nog zo’n tafel hadden kunnen gebruiken. Niet zo gek als je bedenkt dat de workshop werden gegeven door Karen Weening, Geertje Aalders en Birgit.

 

PapierAtelier Seinfestijn Poppy-red

Handwriting met Birgit

Dat mooi schrijven een hit is, wisten we al, maar dat er zóveel vraag naar deze workshop zou zijn… We hadden er de hele dag wel mee kunnen vullen. Met praktische voorbeelden en uitleg leerde Birgit van Poppy-red iedereen in korte tijd een mooie quote te schrijven. Als kers op de taart kreeg elke workshopper het nieuwste schrift van Wowgoods.nl cadeau.

PapierAtelier Seinfestijn GeertjeAalders

Silhouet snijden met Geertje Aalders

Zoals Geertje, is er maar één. Dé papercut-snijdster van Nederland, legde tijdens het PapierAtelier de beginselen van het snijden uit. Hoewel haar eigen werk ingewikkeld en ingenieus in elkaar zit, maakte Geertje deze workshop voor iedereen haalbaar. Het resultaat? Iedereen ging met een prachtig, zelf gesneden papiersilhouet naar huis!

 

PapierAtelier Seinfestijn Gifttags

De trots van Happymakersblog: de gifttags

De prachtige gifttags waarover je eerder al op Happymakersblog kon lezen, hadden hun première tijdens het Seinfestijn. Voor het eerst kon iedereen ze zien, voelen en kopen. Was je niet op het festijn? No worries. Je kunt de tags nu ook bij Happymakersblog en Letterpers bestellen.

tutorial spring garland PapierAtelier

Lenteslingers maken met Karen

De workshop van Karen Weening was een groot papierfeest. Iedereen zat enthousiast te knippen, te plakken met de tapes van Wowgoods.nl en te dubben… Want kiezen welke slinger de workshoppers nou wilden maken en met welk papier bleek nog best moeilijk te zijn. Veel te leuk allemaal. Gelukkig kun je de werkbeschrijving downloaden, zodat je thuis ook aan de slag kunt.

PapierAtelier Seinfestijn KarinWeening2

Verkooppunten van de MeriMeri pinwheels (onderste rij) vind je hier.

 

Ook feest voor de kinderen

Ook voor de kinderen was er genoeg te doen tijdens het Seinfestijn. Schminken, een eigen kaart maken bij Wowhow of luisteren en knutselen bij Schrijffee. En voor de lekkere trek waren er poffertjes met smarties en marshmellows.

PapierAtelier Seinfestijn Wowhow

Kaart knutselen bij Wowgoods Bij het PapierAtelier konden kinderen zich tijdens een doorlopende miniworkshop uitleven op de kaarten van Wowgoods. Superleuke kaarten met een gat erin waarin de kinderen zelf een hoofd konden tekenen of plakken. Verkooppunten van deze kaarten e.a. Wowgoods vind je hier.

 

Informatie over PapierAtelier

Creatief concept en organisatie Monique van der Vlist (HappyMakersBlog.com) | Sponsor: Wowhow.nl | Met dank aan: deTrendfabriek.nl (decoratiemateriaal MériMéri) | Stach-food.nl (snoepwerk) | Kadodesign.nl, Pipoos.com en Printjelint.nl (papier & materialen) | Monique Butter (tekstbureaumo.nl) | BloomInspiration.com (fotografie).

 

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Liekeantwoord
2 mei 2015 om 21:17

Wat heb ik genoten van jullie op het Seinfestijn!
Van jullie leuke workshops en de prachtige labels die ik heb gekocht!

moniqueantwoord
4 mei 2015 om 21:36
– Antwoord aan: Lieke

Wat leuk om te horen dat je hebt genoten, Lieke.
Mooi blog, heb je, Veel plezier met alles!

Reactie achterlaten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.