BloomInspiration

Liet ik je eerder al zien hoe je cadeautjes snel en mooi kunt inpakken met een papieren cadeauzak, vandaag wil ik je laten zien hoe je ook van een doos een HappyMaker kunt maken. Snelle inpakideeën door Oh So Pretty Party, BL_ij en Paperstories.  Wie bij showUP 2015 was heeft het al kunnen zien bij het PapierAtelier, de stand van HappyMakersBlog. Makkelijk, snel en mooi!  EN WIN TWEE VERRASSINGSDOOSJES VAN OH SO PRETTY PARTY >

Snelle Inpakideeën Dozen

Zonde om uit te pakken

Beeld linksboven. Voorste doos: Pak het cadeau in zoals je bent gewend. Normaal is sluiting/papiernaad de achterzijde van het pakje, nu gebruik je die kant als de voorzijde. Vouw de flappen naar achteren, plak extra mooi washitape over de naad en maak het af met een mooi kaart of print. Kaart Sigrid Bulens, studio Frey (Kalender 101Woonideeën, gepubliceerd in 101Woonideeën – Januari 2015) Achterste doos: Ook hier de verkeerdom inpak-truc. Nu tape je niet de gehele naad dicht. Je gebruikt twee verschillende stukjes tape, met in het midden als acent een speciale deco sticker. Hier een op maat ontworpen sticker van Studio Blij.

Simpel & krachtig

Beeld rechtstonder. Voorste doos: Soms heeft een doos niet veel nodig. De voorste doos op deze foto kreeg alleen een wikkel van papier. Op zich al mooi! Door hier een extra, doorzichtig tape schuin overheen te plakken, wordt de verpakking bijzonder. Hier gebruikten we tape van BL–ij, verkrijgbaar in twee kleuren: pink en grijs mint.  Het achterste doosje is nog eenvoudiger versierd met een enkele sticker. Door hem om een hoekje te plakken, krijgt hij een verrassend effect. Je geeft zo’n sticker (of een tag) een persoonlijk tintje door hem voor jouw webwinkel te laten ontwerpen. Ontwerpers Bibi van BL_ij en Nina van Paperstories kunnen je daar goed bij helpen.

HappyMakersBlog Wrapping OhSoPrettyParty3

De Finishing Touch

Een pakje of cadeautje is pas af als er een mooie gift-tag op zit. Oh So Pretty Party is de place to be als je op zoek bent naar een originele tag. Ze worden kant-en-klaar verkocht met de leukste teksten. Heb je tijd en begint je creatieve geest te borrelen? Je kunt zo’n leuke tag natuurlijk ook zelf maken. Feestelijke cadeau-tags, te koop via ohsoprettypartyshop.comBeeld rechts: Elk pakje wordt bijzonder met een rozet. Binnenkort te koop in de webshop van Oh So Pretty Party.

 

Winnen! Ik mag twee verrassingsdoosjes weggeven vol goodies van Oh So Pretty Party. Wil je kans maken? Stuur dan voor 9 maart 2015 een mail naar monique@happymakersblog.com en vertel me kort waar jij happy van wordt.

BloomInspiration

En zo doe je dat zelf

Benodigdheden: een stuk karton (van een doos), snijmat, mesje en liniaal, perforator, template tags, download hier >>

Stap 1 : Download de template voor de tags. Print deze uit en knip de tags uit.

Stap 2 : Trek de tag om met een potlood op het karton.

Stap 3 : Snijd met een scherp mesje de tag uit.

Stap 4 : Bedenk hoe je de tag op het cadeautje wilt bevestigen. Maak daarna met de perforator gaatjes voor het touwtje.

 

En nu personaliseren

Benodigdheden: viltstiften, fineliners in verschillende kleuren en diktes, liniaal, stempelkussen en potlood met gummetje op achterkant, balpen, schoolbord krijtje, schaar, template ABC’s of mooie letters uit de krant of een magazine, twine, touw of lint

Stap 1 : Download de templates van de ABC’s en print deze uit. Natuurlijk kun je ook andere mooie letters gebruiken uit een magazine of krant.

Stap 2 : Knip de letters uit (grof, dit hoeft niet precies langs de contouren) en schuif en mix tot je een mooi resultaat krijgt van jouw gekozen woord.

Stap 3 : Kleur de achterkant van het papier met de letters in met het schoolbord krijtje. Plaats deze vervolgens met de krijt kant op je kartonnen tag.

Stap 4 : Trek de contouren van de letter over met een balpen. Wanneer je de uitgeknipte letter verwijdert, blijft er een afdruk achter van de letter door het krijt.

Stap 5 : Nu kun je de letters inkleuren of juist uitsparen en het achtervlak kleuren. Leef je uit! Met een liniaal maak je grafische lijnen, met het gummetje aan de achterkant van het potlood kun je gemakkelijk een stippen patroon creëren.

TIP Wanneer je een strak handschrift hebt, kun je de tags natuurlijk ook zelf beschrijven.

 

 

Fotografie:BloomInspiration.com – Tekst Monique Butter (tekstbureaumo.nl)

 

P R A K T I S C H E   I N F O R M A T I E  Het PapierAtelier – sponsors : kadodesign.nl en pipoos.com// met dank aan : o.a. BL-ij.nl, Dreamkey.nl, Gerard Smit Haarlem, Ompak.nl, Paperstories.nlPrintjelint.nl & Wowhow.nl (decoratie inpakmateriaal) – Monique Butter (tekstbureaumo.nl) – BloomInspiration.com (fotografie) // inpakideeën zijn verzorgd door : BL-ij.nl, BloomInspiration.com (fotografie), Karenweening.nl (illustratie), OhSoPrettyParty.com & Paperstories.nl // demonstraties tijdens het papieratelier : Geertjeaalders.nl, Karenweening.nl & Paperfuel.nl // handwritten gifttags : Chalkboard.nlJansontwerpfabriek, Marloesdevries.com, Paperfuel.nl & Poppy-red.nl // creatief concept en organisatie : Monique van der Vlist (HappyMakersBlog.com)

11 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Margaret & Marionantwoord
1 maart 2015 om 16:18

Dank je voor de leuke inpakideeën. Zo zien pakjes er veel leuker uit.

Fijne dag, Margaret & Marion

patricia thomazoantwoord
3 maart 2015 om 16:43

Leuk, dank je ! van wie is de karton brievenbus doos ?

Groets, Patricia

moniqueantwoord
4 maart 2015 om 11:27
– Antwoord aan: patricia thomazo

Hoi Patricia, welke kartonnen brievenbusdoos bedoel je precies? groet, monique

patricia from pop-a-porterantwoord
4 maart 2015 om 13:49
– Antwoord aan: monique

hi Monique !
De karton brievenenbusdoos op de 5e foto, met de bl-ij sticker op. Ik zoek op de verpaking web-sites maar ik kan deze niet vinden 🙁
dank je

moniqueantwoord
5 maart 2015 om 13:58
– Antwoord aan: patricia from pop-a-porter

Patricia, Ik kan het je niet zo direct zeggen maar ga op zoek.

monique
7 maart 2015 om 18:30
– Antwoord aan: monique

Patricia, dit is een voorbeeld van ongeveer zo’n doosje. Anders kun je (online) zoeken op verzenddoosjes op brievenbusformaat. Betere kantoorboekjeswinkels, Hema en bij PostNL hebben natuurlijk ook het e.e.a. in de verkoop. Succes!

http://www.retif.nl/verpakking/industriele-verpakking/dozen-en-omsnoeringsset/verzenddozen-bruin-150-x-100-x-70-mm-per-20-stuks.html

moniqueantwoord
7 maart 2015 om 18:30
– Antwoord aan: patricia from pop-a-porter

Zie antwoord boven ^

patricia thomazo
13 maart 2015 om 14:23
– Antwoord aan: monique

Dank je !

BloomInspiration & PapierAtelier – bloominspirationantwoord
4 maart 2015 om 10:09

[…] deze inpakideeën voor het PapierAtelier. Voor inspiratie en ideeën check artikelen op de blog: ‘Snelle inpakideeën met dozen‘ en ‘Snel inpakken: leuke kadozakken‘.  Daarnaast waren er tijdens de showUP op […]

Natalieantwoord
9 december 2019 om 10:29

Bedankt voor deze leuke tips over inpakken. Ter voorbereiding van pakjesavond heb ik er veel aan gehad. Er moest wat meer vaart in, dus we zijn afgestapt van de surprises. Een mooie en gepersonaliseerde verpakking vond ik echter wel belangrijk. Leuk dat je zoveel mogelijkheden tegenwoordig online bij de hand hebt.

moniqueantwoord
11 december 2019 om 09:34
– Antwoord aan: Natalie

Hoi Natalie, wat leuk om te horen dat je wat aan de tips hebt gehad. Gezellige decemberweken! Groetjes, Monique

Reactie achterlaten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.