BloomInspiration

Het makkelijkst en snel inpakken, blijft toch inpakken met papieren cadeauzakken. Daarom is het handig om een arsenaal aan sluitingen achter de hand te hebben. We hebben een paar eenvoudige sluitingen op een rij gezet. Fotografie:BloomInspiration.com – Toonbank: &Klevering

Snelle Inpakideeën CADEAUZAKKEN

1. Echt mega eenvoudig en snel inpakken. Clip een ansichtkaart aan de bovenkant van de zak. Klaar! (clip, ansichtkaart Veronique de Jong 2. Nog één van het kaliber simpel & snel. Wikkel bindtouw om de zak en sluit het met een echte strik. De finesse zit het in de afsluitende sticker (bindtouw, sticker). Sticker met reliëf? Verkrijgbaar via BL_ij.nl. 3. Bewaar vanaf nu mooi dessinpapier en kaartjes. Hier sluiten we de zak af met een gedessineerde paperclip van Pipoos. Daartussen klem je een kaartje van visitekaartjes formaat, plus een lang smal puntkaartje. (cadeaulabel Jessica Nielsen, puntkaartje is gesneden uit karton van BL_ij, zwart wit paperclip Pipoos).

4. Met een klein envelopje of cadeauzakje vastgeniet aan de bovenkant van de zak verfraai je direct het cadeautje. Door te kiezen voor een doorzichtig zakje kun je ook de inhoud mee laten doen in de decoratie. Idee: stans van papier confetti in verschillende vormen en kleuren (porseleinen sterpergamijn zakje, confetti). 5. Plak een ronde sticker en daarna een strook papier of plakband dat je verticaal over de zak heen plakt (stickers via Kadodesign.nl, Paperstories.nl).  6. Maak zelf een mooi sluitlabel. Een uitgeknipte illustratie die je aan een mooie strook papier hangt, maakt jouw verpakking uniek. Laat een goede illustrator een ontwerp voor je maken en je steelt binnen de kortste keren de show (illustratie Claudi Kessels). 

7. Altijd goed! Twee ideeën in een. Deze ingenieuze sluiting is eenvoudig te maken met een perforator en touw. Vouw de zak dicht en perforeer de gaatjes in het midden van de zak. Haal nu het bindtouw een aantal keer door de gaatjes en strik het touw. Als extraatje kun je aan het einde van het bindtouw twee stickers of labels dubbelzijdig vastplakken (bindtouw, stickerontwerp: BL_ij.nl). 8. Natuurlijk behoort (dun) washi tape tot je basis inpakgereedschap. Plak er een mooie print of ansichtkaart mee vast. Belangrijk detail: let op hoe én waar je het tape plakt. (ontwerp van het kaartje: Paperstories.nl, washitape). 9. Het lijkt zo eenvoudig een cadeaulabel met bindtouw vastplakken met dun washitape. Maar is het geen plaatje? Ik wil het wel cadeau krijgen (ontwerp van het label: Paperstories.nl, washitape).

Hoe vouw ik een zak?

Kies eerst je cadeauzak

Het verschil maak je niet alleen met de sluiting, ook de keuze van het verpakkingsmateriaal dat je gebruikt is belangrijk. Een van de basics. Hier o.a. vind je een aantal mooie voorbeelden van (gedessineerde) cadeauzakken: Kadodesign.nl, Ompak.nl (zakelijk inkopen) – Pipoos.com,  Hema.nl – En nátuurlijk: shop local bij de plaatselijke kantoorboekmarkt of hobbywinkel. NB Onze kraft papieren cadeauzak komt van Retif.nl.

 

Zo maak je zelf een zak

Van ieder stuk papier, groot of klein kun je een papieren zak maken. Erg handig want zo zit je niet vast aan het gebruikelijke formaat papieren zak. Door zelf een zak te vouwen, kun je hem maken voor de onmogelijkste vormen.

Hou de komende tijd het HappyMakersBlog in de gaten: we zijn door dit PapierAtelier stuk voor stuk ingepakt door het fenomeen ‘sluitingen’. Ik kan je zeggen: er is nog een heel scala aan (ingewikkelder) sluitingen die ik echt wil laten zien. Illustratie: Karenweening.nl

 

Tekst: Monique Butter (tekstbureaumo.nl)

 

P R A K T I S C H E   I N F O R M A T I E  Het PapierAtelier – sponsors : kadodesign.nl en pipoos.com// met dank aan : o.a. BL-ij.nl, Dreamkey.nl, Gerard Smit Haarlem, Ompak.nl, Paperstories.nl,Printjelint.nl & Wowhow.nl (decoratie inpakmateriaal) – Monique Butter (tekstbureaumo.nl) – BloomInspiration.com (fotografie) // inpakideeën zijn verzorgd door : BL-ij.nl, BloomInspiration.com (fotografie), Karenweening.nl (illustratie), OhSoPrettyParty.com & Paperstories.nl // demonstraties tijdens het papieratelier : Geertjeaalders.nl, Karenweening.nl & Paperfuel.nl // handwritten gifttags : Chalkboard.nlJansontwerpfabriek, Marloesdevries.com, Paperfuel.nl & Poppy-red.nl // creatief concept en organisatie : Monique van der Vlist (HappyMakersBlog.com)

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Martinaantwoord
5 februari 2015 om 12:38

Hey Monique, wat leuk! Met dit blog heb je ook al antwoord gegeven op mijn vraag over de craft zakken!
Dankjewel…

Fijne dag, Martina

moniqueantwoord
5 februari 2015 om 13:52
– Antwoord aan: Martina

Hoi Martine, Leuk hier van je te lezen én dat je de zakken al hebt gevonden. Ga je van mijn to-do lijstje 😉 Succes & groet! Monique

Estherantwoord
22 september 2019 om 17:44

Wat leuk ik pak mijn bestellingen ook in met craft papier en was opzoek naar leuke ideeën die heb ik hier wel gevonden.

moniqueantwoord
30 september 2019 om 08:04
– Antwoord aan: Esther

Hoi Esther, Wat leuk om te horen. Hoop dat je veel kunt inpakken komende tijd. Succes met de webshop. Groetjes, Monique

Reactie achterlaten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.