8e keer aftellen naar kerst

Ik zag je denken; de 8e countdown?! Hoe kan dat? Wie mij langer volgt, kent de historie. Voor wie het niet kent even de beknopte uitleg. Ik startte de countdown in 2010 op het blog van het tijdschrift 101woonideeën. Met dat het tijdschrift stopte ben ik met de KerstkaartenCountdown doorgegaan op HappyMakersBlog. In dit bericht kijk ik terug in de tijd met prachtige kerstkaarten & illustraties.  Illustratie: Amyisla Mc Combie

2015: Joyeux noël geknipt ontwerp van Julie van Zessen (Image de Julie)

2015: Kerstkaart van dessinontwerper en illustrator Loes van Oosten

2011: Wat een sentiment deze kerstkaart voor 101 Woonideeën van papercutartist Geertje Aalders

2015: kerstkaart getekend door illustrator Ruth Hengeveld

 

Ook jij kunt meedoen met deze KerstkaartenCountdown
Hier lees je hoe je dat aanpakt

Van vorige jaar deze nauwkeurige illustraties van William Mooijman, Mélisseprints

 

Hoe de Countdown is gestart

Eerder werkte ik als artdirector voor het tijdschrift 101Woonideeën. Ook was ik initiatior van het 101blog e.a. social media. In die tijd ontvingen we veel kerstpost op de redactie. Die kaarten kregen een plek op de redactiemuur. Maar ik vond het zonde om de mooiste kaarten voor ‘onszelf te houden’. Die ben ik gaan delen op het 101blog. Combineerde ze met geïllustreerde kerstkaarten die ik zelf uitzocht. Nog zo’n historisch feitje; ik blogte eerder al (v.a. 2008) illustraties op mijn vlinspiratie.blogspot.nl.

Die eerste kerstkaarten groeide uit tot een traditie waarmee ik ben doorgegaan op HappyMakersBlog. De vroegste kaarten komen soms al in na de zomervakantie binnen! Dus op naar de 8e editie. Deze week gaan we van start met nieuwe kerstkaarten! 

Nb. Doordat het 101blog offline is gegaan kun je jammergenoeg niet meer terugkijken. Wel heb ik nog een paar pinboards kunnen ‘redden’. Onderaan dit bericht vind je de linkjes.

2016: Kerstillustratie van onwerper, illustrator Lynn Gaines

2016: Deze sprookjesachtige kerstkaart van Wold  is nog verkrijgbaar in de Winkel van Wold

2016: kerstinterieur en kaart van illustrator Lianne Nixon

2016: ‘Driving home for christmas’ geïllustreerd door Daria Solak

‘Be the light’ van illustrator Hannah Coulson. De illustratie van eerste kerstdag 2016. Ik schreef in dat blog over de start van het kerst, het feest van licht.

 

Morgen ben ik weer terug op het blog!
Het plan is je dan meer te vertellen over een goed doel
voor jouw, mijn en ook deze kerstkaart(en).

Winterse groet, Monique

– – – – – – 

Je kunt de KerstkaartenCountdown ook volgen via:

• Instagram @happymakersblog #kerstkaartencountdown
Facebook HappyMakersBlog
Op Pinterest verzamel ik alle kerstkaarten
tot een compleet 2017 overzicht.
• Pins terugkijken : 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016

 

Deel uw mening

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.