janneke-ursum-papieratelier-happymakersblog

Dit zijn de gasten op vrijdag

Kom je vrijdag 18 november naar Flavourites Live? Leuk, want er komen vier bijzondere gasten naar het PapierAtelier. Karlijn Verweij, Leonie Staman, Janneke Ursum en Birgit van Wijk zullen de hele dag live demonstraties en workshops geven. In dit blog stel ik hen aan je voor.

 


Vrijdag 18 november Zaterdag 19 november Zondag 20 november Programma Workshops

 

Het programma vrijdag 18 november

Doorlopend in het PapierAtelier:

  • Handgetekende wensen voor jou gemaakt door:
    Karlijn (LiefsKarlijn); een kleurrijke combi van handwriting en illustraties
  • Creatieve demonstraties van Leonie Staman (spirograaf tekenen)
    en Janneke Ursem (zeefdruk cadeaupapier)

Workshops om 11 – 13 – 15 uur:

    • Workshop: handlettering gifttags door Birgit van PoppyRed

Prijzen: Workshop € 15 (bij vooraf reserveren € 12,50) – Handgemaakte producten: € 12,50 per stuk

Workshop reserveren


 

liefskarlijn-papieratelier-happymakersblog-portret

In het PapierAtelier: Liefs Karlijn schrijft en tekent voor jou

Karlijn Verweij is etaleur en maakt o.a. kaarten, posters en slingers. Ze maakt haar vrolijke, kleurrijke tekeningen voornamelijk met waterverf

liefskarlijn-papieratelier-happymakersblog-2

Wordt blij van

Karlijn is altijd bezig met een creatief project. Haar inspiratie haalt ze uit alle mooie dingen om haar heen, bijvoorbeeld een mooie bos bloemen op de markt, een groepje cactussen in het raamkozijn of een oud vogelboek in de kringloop winkel.

Op het PapierAtelier

Vrijdag kun je zien hoe Karlijn twee technieken combineert: handlettering en illustreren. Ze schrijft voor jou mooie qoutes, wensen of een naam en omlijst de tekst met een kleurrijke illustratie.

Meer over Karlijn

Nieuwsgierig naar Karlijn? Neem ook eens een kijkje op haar website: www.liefskarlijn.com

 

leonie-staman-papieratelier-happymakersblog-3leonie-staman-papieratelier-happymakersblog-2

Demonstratie van GeoLeo

Leonie Staman ontwerpt en produceert grafische prints en producten. Ze is gefascineerd door geometrische vormen en patronen. Die gebruikt ze dan ook voor haar illustraties en ze maakt met behulp van een spirograaf de prachtigste letters.

leonie-staman-papieratelier-happymakersblog-4

Wordt blij van

Leonie is altijd bezig om nieuwe manieren te vinden om patronen te ontwerpen en tot uiting te laten komen. Vaak ontstaan haar ontwerpen door nieuwe technieken en oude materialen en ambachten te combineren tot een nieuw product.

Op het PapierAtelier

Vrijdag kun je zien hoe ze haar ingenieuze letters maakt met behulp van een spirograaf.

Meer over Leonie

Word jij ook hebberig van haar werk? Op www.leoniestaman.nl vind je meer informatie over Leonie en haar geometrische ontwerpen. Kun je niet wachten? Kijk dan hier op vimeo.

 

janneke-ursum-papieratelier-happymakersblog-out5

Demo zeefdrukken door Janneke Ursem

Janneke ken je ongetwijfeld al van de Krantenkapper, dat ze samen met haar zus runt. Naast het werk voor de Krantenkapper, maakt ze zelf ontworpen, handgedrukt behang.

janneke-ursum-papieratelier-happymakersblog-2

Wordt blij van

Janneke wordt warm van alles wat met aandacht en toewijding wordt gemaakt. Ze kan geraakt worden door muziek, een mooie natuurdocumentaire, kunst, het universum… Die aandacht en toewijding stopt ze ook in haar eigen werk.

Op het PapierAtelier

In haar eigen atelier doet ze het al weer even, maar daarbuiten deed ze het nog nier eerder: Janneke komt live zeefdrukken tijdens Flavourites Live en het PapierAtelier heeft de primeur. Kom kijken hoe zij haar nieuwste behangdessins op cadeaupapier drukt. En… koop een uniek stuk cadeaupapier. De vers gezeefdrukte exemplaren worden per meter verkocht!

Meer over Janneke

Natuurlijk wil je meer weten over Janneke. Neem eens een kijkje op haar site: www.jannekeursem.com

 

Handgemaakte teksten en illustratiees uit het PapierAtelier mogen niet worden gebruikt voor commerciële doeleinden. Hiervoor zijn de ontwerpers en illustratoren tegen zakelijk tarief in te huren.

poppyred-papieratelier-happymakersblog-handwriting-2

Workshop handwriting o.l.v. PoppyRed

Grafisch ontwerper Birgit van Wijk is al ruim 5 jaar trotse eigenaar van PoppyRed Ontwerpstudio. Haar specialismes zijn kalligrafie & handlettering. Naast haar eigen werk, geeft ze graag workshops, om zo de liefde voor kalligrafie en handlettering aan andere papierliefhebbers over te brengen.

Wordt blij van

Birgit haalt haar inspiratie uit diverse dingen, zoals het lezen van (woon)magazines, reizen, steden bezoeken, fotograferen, workshops doen en geven, gesprekken met andere creatieven, Twitter, Pinterest, Instagram en museumbezoek.

Op het PapierAtelier

Wie z’n decembercadeautjes graag wil versieren met een mooie gifttag, moet zeker langskomen voor de workshop van PoppyRed. Birgit, de drijvende kracht achter PoppyRed, neemt mooie tags mee waarop je, na een beetje oefening, als een ware handletter-artiest een feestelijke wens schrijft. Natuurlijk helpt Birgit je op weg, zodat iedereen aan het eind van de workshop met een mooi resultaat naar huis gaat.

Deze workshop wordt gegeven op vrijdag 18 november om 11, 13 en 15 uur.

Workshop reserveren

poppyred-papieratelier-happymakersblog-handwriting-3

Meer over Birgit

Ben je benieuwd naar de stijl van PoppyRed? Neem eens een kijkje op de site van Birgit, www.poppy-red.nl. Fotografie: Natasja van der Woude

Win entreekaartjes!


F L A V O U R I T E S  L I V E  :

Flavourites Live is een driedaags webshopevent waar je een live selectie webshops vindt van de website Flavourites.nl. Flavourites Live is de smaakvolle plek voor mooie spullen en fijne fashion, culinaire verrassingen en enthousiaste bezoekers.

Wanneer: vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 november

Open: elke dag van 10 tot 18 uur

Locatie: Kromhouthal in Amsterdam Noord (meer info)

Toegang: Bestel hier vooraf je toegangskaarten met korting

Het complete programma

Creatief concept en organisatie van het PapierAtelierMonique van der Vlist (HappyMakersBlog.com)| Met dank aan: Wowhow.nl, Petitelouise.nl, Kadodesign.nlPipoos.com en Ricebyrice.com | Monique Butter (tekstbureaumo.nl) 

flavourites-live-viii

Deel uw mening

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.