windstilte-kerst

Sinterklaas de deur uit! Laten we ons vol overgave storten op de donkere -maar o zo gezellige- decemberweken. Er is een overdosis aan creatiefs te doen. Mooie weken vol plezierige voorbereidingen. Maar beloof me één ding; laat je niet inpakken door kerststress en pluk de decemberdag!

Winterwinkel ETSY

flyer-winterwinkel2014

Fotografie Winter Winkel: lianneblomsma.com – Illustratie: Windstilte via de Etsy Winterwinkel

Tot 24 december
Etsy Winter Winkel in Amsterdam
Het Ka-ching Collectief organiseert ook dit jaar weer een kerst pop-up winkel. In de winkel worden, door leden van het Ka-ching Collectief, workshops gegeven én prachtige Nederlandse handgemaakte producten verkocht. Het Ka-ching Collectief is een initiatief van Etsyverkopers Annabel, Barbara, Babette en Margriet. Kijk hier voor alle deelnemende Etsy verkopers.
Locatie: Oudezijds Achterburgwal 121 in Amsterdam. Open van woensdag tot en met zondag van 12.00 – 18.00 uur.

– – – – – – –

winterwalknieuwsbrief

Donderdag 11 tot en met zondag 14 december

Zeehelden Winterwandeling

Een aantal Zeehelden uit het Zeeheldenkwartier in Den Haag organiseren in de decembermaand iets extra’s. Naast een extra koopzondag kun je van 11 tot en met 14 december, tussen 11.00 en 18.00 uur, bij deze ‘speciale zaken’ terecht voor Deense glühwein, exposities, workshops en speciale acties. Tas-kathe fine storeWauw Piet HeinstraatI Wait Hereedwin pelser,  WOTH week only treasure hunt/warenhuis voor één week en Muuto

– – – – – – –

vanhaas kerstkrans workshop

Vrijdag 12 december
Workshop X-Mas krans maken van HAAS bij Ka-Ching Collectief – Winterwinkel in Amsterdam
Kom ook voor een gezellige avond naar de Winter Winkel! Deze workshop is inclusief, koffie, thee en een taartje én natuurlijk een leuke Etsy goodiebag voor alle deelnemers. De krans zal gemaakt worden met mooie natuurlijke materialen. Deze zal goed blijven tot na de feestdagen. Het cursusgeld is inclusief alle materialen die nodig zijn voor een fantastisch eindresultaat, die je dezelfde avond nog aan je deur kan hangen. Doe mee en geniet van deze prachtige tijd van het jaar!
Kosten € 70,00 p.p Je kan je aanmelden op de website van Haas: www.vanhaas.nl onder het knopje ‘blog’.

– – – – – – –

HelenB bekers

Tot eind van het jaar
Tijdelijke winkel (én workshops) van Helen B in Gent
Helen b & vrienden zal, naast o.a. haar eigen geïllustreerde porseleinen bekers ook
een unieke selectie stijlvolle objecten, illustraties, kaarten, posters, zines, enz. aanbieden.
Verder zal de winkel ook gebruikt worden voor allerhande workshops.
Kijk op de website voor het gehele workshopaanbod!

– – – – – – –

Vrijdagmiddag 12 december
Workshop Hand Lettering door PoppyRed bij Kkip het Pakhuis in Schagen
Onder begeleiding van Birgit leer je tijdens de workshop handlettering een eigen/bestaande quote te tekenen op papier. Door middel van oefeningen en schetsen leer je een aantal technieken van handlettering. Aan het einde van de workshop ga je met een zelfgemaakte illustratie naar huis. Het werkstuk wordt op illustratiekarton (A4) getekend met potlood en wordt ingevuld met zwarte fineliner, Oost-Indische inkt en kroontjespen en/of met gouache plakkaatverf. Een gezellige middag vol inspiratie, tekenen, schrijven en letters! De workshop is inclusief: koffie/thee en iets lekkers/ gebruik van alle benodigde materialen /schriftje (om je letters in te schrijven/oefenen) /schetspapier / werkbladen met oefeningen / zelfgemaakte quote/zin op wit illustratiekarton (A4 formaat). Het is handig dat je vooraf bedenkt welke quote je graag wilt leren tekenen. Of neem voorbeelden mee van letters of quotes die jij mooi vindt.
Kosten: 49,95. Tijd: van 14.00 tot 17.00. Inschrijven kan via een mailtje (met je naam, achternaam, adres en telefoonnummer) naar Birgit van PoppyRed Ontwerpstudio: info@poppy-red.nl

– – – – – – –

Strikje2

Zaterdag 13 december
Strikje, het nieuwste winter evenement van Arnhemse Modekwartier

Verwelkom de winter met open armen tijdens Strikje. De straat wordt omgetoverd tot een winter wonderland en er wordt veel bijzonders georganiseerd. Warm je op in de winkels, geniet van een warm kopje chocolademelk en kom knus samen bij de verschillende straatartiesten die gedurende het evenement zullen spelen. Een klein winter wonderland, dat wordt het Modekwartier op zaterdag 13 december. Van 10 tot 17 uur ‘s avonds is er een brasserie op straat waar veel bewoners producten zullen verkopen, daarna blijven de winkels extra lang (21 uur) open om je perfect op de aanstaande feestdagen te kunnen voorbereiden, er is muziek, lekker eten en drinken én ook genoeg georganiseerd voor de jongeren onder ons! En dat alles in de knusse sferen die de winter zo dragelijk maken.

Zaterdag 13 december, van 10.00 – 21.00 uur, Modekwartier, Arnhem

 

– – – – – – –

 

buutvrij

Maand december: exposeert illustrator Julie van Zessen haar werk bij Buutvrij, creatief café, Stationsstraat 49 in Tilburg

– – – – – – –

screenshot-voorzijde-flyer1312

Zaterdag 13 december

Wintereditie van Mercado de Belcrum

Deze markt aan de Speelhuislaan is een mix van makers, kunstenaars, ontwerpers en webshops in een leuke buurt  in Breda, vlak achter het station. Deze dag wordt de Speelhuislaan heropened, met 1000 meter priklampjes snoer, het langste zingende koor, een creatieve workshopmarkt voor kinderen, Mercado de Belcrum, een Foodcourt en meer. Van 14-20 uur.

– – – – – – –

Zaterdag 13 december

Workshops bij Rasalila in Amsterdam

Workshop: ‘Vilten voor beginners’ bij rasalila-atelier.nl in Amsterdam

Kosten: 39,50. Tijd: van 11.30 tot 13.30. Inschrijven kan via de website

Workshop: ‘Gift Wrapping’ bij rasalila-atelier.nl in Amsterdam

Kosten: 37,50. Tijd: van 15 tot 17.30. Inschrijven kan via de website

Workshop: ‘Healthy christmas presents’ bij rasalila-atelier.nl in Amsterdam

Kosten: 42,50. Tijd: van 15 tot 17.30. Inschrijven kan via de website

– – – – – – –

elle aime minimarket

Vrijdag 12 en zaterdag 13 december
Eerste Mini Markt bij Elle Aime in Rotterdam

Een aantal ontwerpers zijn zelf in de winkel bij Lisa Manuels. Je kunt dus dit jaar in Elle Aime unieke en handgemaakte kerstcadeautjes kopen, rechtstreeks bij de maker!

Vrijdag 12 december: 13.00 – 21.00 uur
Michael van Kekem
Marloes de Vries
Laroid
– Ingrid van Ingthings
– Mikodesign
– Ferdy Remijn
Geek de Chique

ZATERDAG 13 december: 10.00- 17.30 uur
Franje Design
 Caroline Ellerbeck
Celinda
Naboo Illustratie
Mikodesign
Ferdy Remijn

Elle Aime, Zwaanshals 299, 3035 KH Rotterdam. Meer informatie vind je hier

– – – – – – –

Local-Goods-Weekend-Market-18

beeld: modernehippies.nl

Zaterdag 13 december
Local Goods Saturday Market in Amsterdam (De Hallen) 
Pakhuis de Zwijger organiseert sinds april 2014 in samenwerking met Indie Brands® de Local Goods Market in De Hallen in Amsterdam West. Op de markt worden lokale producten uit Amsterdam en omgeving verkocht: food & non-food. Van fietsen, kleding, brillen en tassen tot lampen, meubels en fotoboeken, maar ook homemade worsten, bier, chocola en thee!
Toegang gratis. Tijd: van 11.00 tot 17.00

– – – – – – –

immerurlaub

Immerurlaub heeft grootse, nieuwe plannen daarom krijg je deze maand: 20% korting op producten uit de webshop van Immerurlaub!

– – – – – – –

zelfgemaakte markt

Zaterdag 13 en en zondag 14 december
De Zelfgemaakte Kerstmarkt in Utrecht (Mariaplaats)
Alles is zelfgemaakt op de Zelfgemaakte KerstMarkt. Het is een heerlijke plek waar je de allermooiste, allerzelfgemaaktste dingen kun kopen en bekijken, er is van alles voor in en onder de boom. In de vitrine kun je zien wat er zoal te koop is. Deze markt valt onder “Kerstmarkt Utrecht“, dat betekent dat er dit weekend mega veel geweldige dingen worden georganiseerd, waaronder een aantal super fijne kerstmarkten op de verschillende pleinen in de stad. De stad wordt prachtig aangekleed, er komen overal lichtjes en kerstbomen en ezels op het domplein, er lopen mensen met accordeons in de stad, je kunt je eigen kerstkaarten maken (in minder dan 10 minuten, zonder plakvingers), er is muziek, er is gloeiwijn. Dit wordt echt een geweldig weekend. Blokken in je agenda!
Toegang gratis. Tijd van 11.00 tot 17.00

– – – – – – –

Zondag 14 december

Local Sunday Market in Enschede; XMas & birthday edition

Locatie: Performance Factory Hoge Bothofstraat 45, 7511 ZA Enschede

local sunday market enschede

– – – – – – –

Zondag 14 december
Funky X-Mas Sunday Market in Amsterdam (Westergasfabriek) 
DE plek voor je unieke kerstkadotjes! Vele stands met bijzondere producten en speciale xmas decoraties, live muziek, workshops, gluhwein, warme choco etc. En dit alles in een gezellige en funky kerstsfeer.
Toegang: gratis. Tijd: van 12.00 tot 18.00 uur

– – – – – – –

merlijnemarell

Kom kijken naar het werk van illustrator Merlijne Marell

Dat kan tot 19 december in Heist op den Berg (B) bij Zwaneberg.

Én tot en met 10 januari kun je in Gent terecht bij kunstinhuis.

– – – – – – –

Tot en met 14 december

Pop Up shop Rijckdom in Deventer

Locatie: Scheepvaartstraat 6L Deventer. Geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Zondagmiddag 14 december is er een speciale zondagopening i.v.m. Zeldzaam Mooi

– – – – – – –

Zondag 14 december
Zeldzaam Mooi Winterevenement in het Havenkwartier Deventer
Een eenmalig zeldzaam mooi winter evenement in de voormalige Kofferfabriek in het Havenkwartier Deventer. In het Havenkwartier ben je omringd door kunstenaars en zelfstandigen van vele verschillende disciplines en kun je tijdens het evenement bijzondere cadeautjes kopen voor de kerstdagen. Binnen in de nu nog leegstaande Kofferfabriek staan marktkramen met alleen de allerleukste, handgemaakte en zeldzaam mooie producten en cadeautjes uit Nederland, waarbij diversiteit en kwaliteit van deze uiterst creatieve ondernemers voorop staat. In DokH2o is er live muziek van Lise Low van het Deventer Songwriters Gilde, theatervoorstellingen van Andere Koek, demonstraties van deelnemers en nog veel meer. Ook kinderen kunnen zicht weer prima vermaken met speciale activiteiten voor kinderen. Nestel je na je bezoek aan de markt in de authentieke loods die Dok H2o heet en geniet van het uitzicht. Laat je tijdens het bestuderen van de kaart niet teveel afleiden door al het zeldzaam moois om je heen. Dok H2o is een plek waar mensen samenkomen voor feesten, vergaderingen, theater en meer. Dok H2o is tijdens het evenement geopend van 10.00 – 18.00 uur.
Tijd: van 11.00 – 17.00 uur.

– – – – – – –

Dinsdag 16 december

Workshop: ‘Vilten voor beginners’ bij rasalila-atelier.nl in Amsterdam

Kosten: 25 euro. Tijd: van 11 tot 13 uur. Inschrijven kan via de website

– – – – – – –

winterwinkelen

 Vrijdag 19 december

Winterwinkelen bij creatieven in Vechtclub XL, Utrecht
De creatieve huurders van Vechtclub XL stellen hun werkplaats open en verkopen de mooiste spullen!
Toegang gratis. Tijd: van 14.00 tot 21.00

– – – – – – –

Vrijdag 19 december

Markt van Morgen in Antwerpen

Je kunt tijdens deze markt o.a. een workshop volgen van Jinske, imakin-store

– – – – – – –

SwanMarket

19 tot en met 21 december
Christmas Swan Market in de Fenixloods in Katendrecht
Van vrijdag 19 december t/m zondag 21 december strijkt Swan Market weer neer in de Fenixloods 1! Na de zeer geslaagde Kersteditie van vorig jaar, gaat Swan Market nu onderdeel uitmaken van het gezelligste Kerstfeest van Rotterdam: Kerst op de Kaap! Tijdens Swan Market kan je jezelf weer tegoed doen aan originele en veelal zelfgemaakte producten en het is vooral de ideale gelegenheid om verrassende cadeautjes in te slaan! Naast al het moois is er uiteraard ook veel lekkers; lekker een hapje en een drankje halen bij ons toffe Food Court (binnen en buiten) en genieten van goede live muziek!
Openingstijden: 19 december: 17:00 – 23:00 uur, 20 december: 12:00 – 18:00 uur, 21 december: 12:00 – 18:00 uur.

– – – – – – –

Zaterdag 20 en zondag 21 december
Local Goods Weeken Market: Christmas Special! In Amsterdam (De Hallen)

Pakhuis de Zwijger organiseert sinds april 2014 in samenwerking met Indie Brands® de Local Goods Market in De Hallen in Amsterdam West. Op de markt worden lokale producten uit Amsterdam en omgeving verkocht: food & non-food. Van fietsen, kleding, brillen en tassen tot lampen, meubels en fotoboeken, maar ook homemade worsten, bier, chocola en thee. Nu dus in kerstfeer!
Toegang gratis. Tijd van 11.00 tot 17.00

– – – – – – –

flyer-voorzijdeHAPPYXMARKET

Zondag 21 december

Happy X Market, st. Jansstraat in Breda

Illustrator Jullie van Zessen organiseert met Eva Geene van Eva’s appels (webshop met vintage/retro) de HAPPY X MARKET. Een pop up markt op 2 locaties in dezelfde leuke straat in het centrum van Breda, met 25 deelnemers! Megaveel minishops met: keigave kerstkaarten, beestachtige broches, feestelijke frocks, prachtige papierwaren, vintage vondsten, festieve feestjurken, zachte zepen en creatieve cadeau’s voor onder de kerstboom.

Happy X market, je laatste kans op een Happy X mas! Van 12:00 – 17:00 uur.

– – – – – – –

 

kerst in een kopje

Zaterdag 20 december
Workshop Kerst in een kopje – bij Elle Aime in Rotterdam
Op zaterdag 20 december komt Vera van franje design een workshop geven in het maken van kerststukjes, maar dan net even anders. Neen, niet van die suffe (toen ontzettend leuk, nu iets minder) die je in groep 2 maakte en neen, ook niet dat soort die je bij het lokale tuincentrum kunt kopen. Kerststukjes 2.0; mét je eigen illustraties! Je gaat aan de slag met van die fijne vintage kopjes en leggen je uit hoe je met je eigen tekeningen en natuurlijk de meest leuke en Kerstige materialen je eigen ‘Kerst in een kopje’ kunt maken. Je hoeft geen getalenteerd kunstenaar of illustrator te zijn om mee te doen (maar dat mag natuurlijk wel), iedereen is welkom.
Deelname aan deze cursus kost €45 per persoon inclusief alle materialen, iets lekkers en te drinken. Tijd: van 13:00 tot ongeveer 16:00.
Noot: Lisa Manuels zorgt voor iets lekkers (taart!), te drinken en ze trekt haar allerlelijkste Kersttrui aan. Beloofd.

– – – – – – –

ijsbeerhanger_boom

20 december
Vilten dierenhanger maken met Allihoppa bij Ka-ching Collectief – Winterwinkel in Amsterdam
Een vilten dierenhanger hang je in de kerstboom, aan de muur of aan een kastdeur. Je maakt een ijsbeer, eland of roodborstje. De mal van het dier krijg je van Annelies van Allihoppa, bij het versieren met borduurgaren en vilt gebruik je je eigen fantasie. Uiteraard zijn alle materialen inbegrepen.Je gaat naar huis met een mooie, persoonlijke dierenhanger die je cadeau doet of lekker zelf in huis ophangt. En je hebt een hele gezellige middag in de mooie Winterwinkel van het Ka-ching Collectief waar je meteen unieke sinterklaas- en kerstcadeaus kan inslaan. Deze workshop is geschikt voor iedereen, van beginners tot gevorderden. De workshop gaat door als er tenminste 6 deelnemers zijn.
Kosten €30,- Tijd: van 13.00 tot 16.00. Inschrijven: annelies@allihoppa.nl.

– – – – – – –

museummarket

21 december
Museum Market in Amsterdam
Deze editie is were volledig in kerststijl! Er is heerlijk eten, mooie muziek en een fantastische ijsbaan! Kerstshoppen kan je hier als de beste.
Toegang gratis. Tijd: van 12 tot 18 uur

– – – – – – –

21 december
FeelGood Market in Eindhoven

– – – – – – –

Tot en met december
Pop up store: Soort van Winkel in Zwolle

Kunst, Vintage en Handgemaakte producten door ontwerpers, kunstenaars en verzamelaars uit heel Nederland. Soortvanwinkel wil een podium bieden aan mensen die een passie hebben voor het uitvoeren van echte ambacht, vintage of het maken van kunst en handgemaakte producten.

PopUpStore Soort van Winkel Zwolle

Voor een overzicht van alle creatieve markten kijk je op het blog van 101Woonideeën.

Heb je nieuwe tips voor creatieve markten en workshops? 

Ik hoor ze graag via monique@happymakersblog.com. Dank je wel!

Deel uw mening

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.