Sinterklaas prentenboeken
voor op het verlanglijstje

De boekhandel is als een snoepwinkel. Vooral de afdeling met sinterklaas prentenboeken. Er is zoveel moois, verslavend gewoon! Vooral die van Nederlands en Vlaamse illustratoren weten mijn hart te veroveren: Sinterklaas prentenboeken van Ruth Hengeveld, Barbara de Wolf, Geertje Aalders, Mark Janssen en Flor Aguilar. Mijn verlanglijstje is snel gevuld. Welke komt er op die van jou (of van jouw mini)? Illustrator Barbara de Wolf 

Sinterklaas prentenboeken

Pietje moet je plassen?

Boekillustrator: Ruth Hengeveld en geschreven door Sunna Borghuis

 

Naar Ruth’s nieuwe webshop

 

Thomas is vier en zindelijk, en dan mag hij eindelijk naar de Pietenschool! Daar heet iedereen Piet. Thomas dus ook, en zijn zus – die thuis gewoon Sophie heet – ook. De juf vraagt of hij al helemaal zelf naar de wc kan. ‘Allang,’ antwoordt Pietje. Op school leert Pietje alles wat een echte Piet maar moet kunnen: pepernoten bakken, touwklimmen, cadeautjes inpakken. Pietje doet van alles, behalve naar de wc gaan. De juf begint zich zorgen te maken, maar Pietje hoeft echt niet naar de wc! Als hij bij het ophalen ‘Kak, poep, drol, mijn broek zit vol,’ zingt, vreest mama het ergste… Of zitten er misschien gewoon versgebakken pepernootjes in zijn broekzak?

 


Sinterklaas prentenboeken

Een schip vol Sinterklazen

Illustrator Barbara de Wolf en geschreven
door Bette Westera (uitgever: Levendig)

 

Naar de webshop

 

Een boek vol Sinterklazen met prachtige zoekplaten en een grappig verhaal. Sinterklaas kijkt op de kalender. Nog tweeënveertig nachtjes slapen, dan is het 5 december. Hij slaakt een diepe zucht. Ik vier mijn verjaardag gewoon een keer aan de Costa del Sol, met taart en limonade, besluit hij. Lekker rustig …

Die nacht kan Sinterklaas niet slapen. Hij denkt aan alle kinderen die zich verheugen op het heerlijke avondje dat dit jaar niet gaat komen. Als hij de volgende ochtend voor de spiegel staat, krijgt hij een geweldig idee … Zal het heerlijke avondje nu wel komen?

 

 

 


 

Sinterklaas prentenboeken

 

Buitengewone Sinterklaasverhalen

Sinterklaas prentenboek van illustrator Flor Aguilar
en geschreven door Marijke Umans

 

Naar de webshop

 

We kennen Sinterklaas als de goedheilige man die elk jaar op zijn stoomboot arriveert. Maar ieder jaar exact datzelfde liedje – bootje, paardje, schoentje, cadeautje, … – wordt dat niet een beetje saai? Hoog tijd voor de verhalen die we nog nooit gehoord hebben!

Ken jij het verhaal van de schoenenverslaving van de Sint? Of heb je al gehoord over de bijzondere brief die hij schreef aan Fred? Buitengewone sinterklaasverhalen toont in vijf verhalen een kant van de Sint die je nog niet kende.

 


Sinterklaas prentenboeken

Sinterklaasliedjes

Illustrator Mark Janssen

 

Naar de webshop

 

Wat is nou leuker om in de stemming te komen dan Sinterklaasliedjes zingen? Dat doen met een boek van Mark Janssen! Van ‘Wie komt er alle jaren’, via ‘Hoor de wind waait door de bomen’ en ‘Hij komt, hij komt’, tot ‘Hoor wie klopt daar kinderen’ en ‘O, kom er eens kijken’ – het hele Sinterklaasverhaal in liedjes. In de feestelijke prenten van Mark Janssen zien we hoe zeven kinderen, verkleed als sinterklaasjes en pietjes, proberen bij de échte Sint te komen. Maar op elke prent gaat er iets mis… dus je mag raden hoe ze er op de laatste prent uitzien.

 

Art prints uit Sinterklaasliedjes: markjanssenshop.nl/art-prints-per-boek

 


 

Snelle Piet ging uit fietsen

Sinterklaasliedjes Mathilde Santing, geillustreerd door Geertje Aalders

 

 

Naar de webshop

 

 

Andere Sinterklaas blogs: 

Sinterklaas kaarten en illustraties

Mooiste Sinterklaaspapier

Op maat december kado’s

Alles voor een geïllustreerd Sintfeest

 

 


Ontwerp, illustreer jij kerstkaarten?
Dan ben ik op zoek naar jóuw kaarten voor op HappyMakersBlog!
Nodig ik je graag uit om mee te doen met
de Kerstkaarten Countdown die ik dit jaar weer organiseer.
Hier lees je er meer over: happymakersblog.com/kerstkaarten-gezocht

 

Deel uw mening

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.