to live a creative we must lose our fear of being wrong

Natuurlijk moet je schakelen als je hoort dat je lievelingswerk gaat stoppen, tenslotte heb ik de allerleukste baan die je je kan wensen. Artdirector zijn van een tijdschrift is iets wat ik -serieus- al vanaf mijn kinderjaren wilde worden. Hoe chique is het dat ik nu kan zeggen dat die wens naar meer dan tevredenheid is vervuld. En dan ook nog mogen werken bij de -voor mij- allerleukste tijdschriften: 101Woonideeën, Tuinieren, Ariadne at Home en VT Wonen. Wat wil een mens nog meer? Afscheid nemen is niet fijn maar met mijn nieuwe plannen wel makkelijker. 

Afgelopen 4,5 jaar was ik, naast mijn werk als artdirector, de motor van het blog en de social media van 101Woonideeën. Het blog van 101 en mijn eigen blog voor illustraties Vlinspiratie.blogspot.com vormen nu de basis voor dit Happymakersblog.com.

Het Papier Atelier dat ik eind november organiseerde voor Flavourites Live, was een eerste start voor mijn nieuwe plannen en kwam de online wereld van Happymakersblog.com voor het eerst tot leven. Door de fantastische kans die ik kreeg van Natascha en Marije van Flavourites & beursorganisator Maya Kol, startte ik mijn HappyMakersBlog eerder dan gepland. Oorspronkelijke plan was nl. het blog begin 2015 op te starten. Niets bleek minder waar. Het Papier Atelier was een kans die ik niet moest laten lopen. Het was waanzinnig druk om alles voor elkaar te krijgen: de laatste redactieweken samen met het opzetten van HappyMakersBlog en het PapierAtelier. Maar oh wat ben ik iedere dag blij dat ik het heb opgepakt.

MakeRoomFor

Nieuwe plannen voor 2015

Ik pak dit jaar de kans om zoveel mogelijk aandacht aan mijn creatieve, redactionele blogwerk te geven. In 2015 maak ik de overstap van mijn werk in print naar artdirector creatieve (online) producties. En wil ik mij, als zelfstandig ondernemer, richten op creatieve (online) content, concept en curatie.

Concreet: ik wil dit HappyMakersBlog verder als platform uitbouwen. Daarnaast kun je mij inhuren voor commerciële (creatieve) opdrachten, waarover later meer. Op dit moment werk ik o.a. aan de voorbereidingen van een tweede PapierAtelier tijdens de vakbeurs voor Home & Gifts: ShowUp (1-2 februari a.s.) en voor verschillende creatieve (online) producties voor het tijdschrift Flair.

.

Wat zijn mijn nieuwe plannen voor het HappyMakersBlog?

Op dit spiksplinternieuw platform Happymakersblog.com spelen creativiteit, illustraties en handgemaakte producten en ontwerpen de hoofdrol. Ik kies bewust voor een platform. Met HappyMakers wil ik een online plek creëeren om de krachten te kunnen bundelen van (Nederlands/Vlaamse) creatieven. Hiermee wil ik getalenteerde makers, ontwerpers, illustratoren, creatieve bloggers & (web)shops extra onder de aandacht brengen van een breed publiek.

Om dit platform te kunnen uitbouwen & bekostigen zal ik dit jaar op zoek gaan naar financiële middelen. Het allerliefst zou ik full-time aan dit platform willen werken, samen met een aantal leuke mensen. Een spannende uitdaging te gaan voor 2015, ik heb er zin in!

 

Wil je meer weten over mijn plannen en/of samenwerken met HappyMakersBlog?

Dan kun je, kunt u mailen naar: monique@HappyMakersBlog.com.

Monique van der Vlist

 

Fotografie uit Tuinieren nr. 01/2015 van Timo Sorber – Gebruikte quotes: blog.workisnotajob.com

 

18 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Marijeantwoord
4 januari 2015 om 09:22

gefeliciteerd met je blog Monique! Ik volg je al, maar deze post lijkt me wel een mooi moment voor felicitaties! Wat leuk om over je plannen te lezen, het wordt vast een groot succes! Spannend om met iets nieuws te beginnen, maar ook leuk he? Zelf nam ik in 2014 ontslag en maakte ook nieuwe plannen voor 2015, waar ik heel veel zin in heb. O, en ga ik ook nog een baby op de wereld zetten, maar dat terzijde :). Hoe dan ook, op een mooi jaar!

moniqueantwoord
4 januari 2015 om 21:54
– Antwoord aan: Marije

Hoi Marije, Wat een spannende actie ontslag nemen. Heel benieuwd wat je gaat doen. Eerst felicitaties met je zwangerschap, alle goeds! Groetjes Monique

Iris vankantwoord
4 januari 2015 om 10:37

jeuj! Succes!!!

moniqueantwoord
4 januari 2015 om 21:55
– Antwoord aan: Iris vank

xxx! vli

Denise Beckandantwoord
4 januari 2015 om 11:39

Wauw, ik vind het knap hoor! Je droombaan kwijtraken en weer vol positieve energie iets nieuws opstarten. ik wens je heel veel succes!!

moniqueantwoord
4 januari 2015 om 21:56
– Antwoord aan: Denise Beckand

Dank je wel Denise.

Ingridantwoord
4 januari 2015 om 12:05

Te gek hoor Monique! Ik weet zeker dat dit blog een geweldig platform zal worden met jouw expertise en neusje voor creativiteit. Succes en vooral heel veel plezier!!

moniqueantwoord
4 januari 2015 om 21:57
– Antwoord aan: Ingrid

Dank voor je compliment & vertrouwen, ik hoop het ook;)

4 januari 2015 om 13:09

Superstoer en heel gaaf!! Veel succes lieve Monique!! xx

moniqueantwoord
4 januari 2015 om 22:00
– Antwoord aan: Ria

Dank Ria! xxx

Yvonneantwoord
4 januari 2015 om 14:53

Helemaal super, heel veel succes!

moniqueantwoord
4 januari 2015 om 22:00
– Antwoord aan: Yvonne

Heb er zin in! Dank Yvonne, tot ziens.

Afkeantwoord
4 januari 2015 om 18:53

Dit klinkt goed! Leuk voor je…heel veel succes met alles.
Groetjes Afke

moniqueantwoord
6 januari 2015 om 08:24
– Antwoord aan: Afke

Hoi Afke, Dank je wel! Lekker fris blog heb je. Eerste blik maakte mij nieuwsgierig. Kom later nog ‘ns terug op je blog om rustig te gaan lezen. Groetjes, Monique

Leonieantwoord
7 januari 2015 om 16:37

Hi Monique,

Wat goed dat je zo’n positieve draai hebt gegeven aan wat helaas onvermijdelijk was… We rouwen met zn allen om het verlies van 101 woonideeën maar voor jou zal het extra naar zijn. Ik wens je heel veel succes met je nieuwe uitdaging, het ziet er alvast erg leuk uit allemaal! En ik stuur gauw een mailtje rond om met wat creatieve dames bij elkaar te gaan zitten, zoals besproken by de Yvestown fair… Tot snel!

Liefs!

Leonie.

moniqueantwoord
8 januari 2015 om 07:54
– Antwoord aan: Leonie

Hoi Leonie, Wat lief dat je hier tijd maakt om te reageren. Dank je wel, dat doet goed xxx! Ja leuk om ‘het plan van de Yvestownfair’ op te pakken. Voor jou ook veel succes gewenst met al je plannen. Groetjes, Monique

Lindseyantwoord
7 januari 2015 om 20:56

Wauw dat zijn mooie plannen! Heel veel succes en ik ga je zeker in de gaten houden…

moniqueantwoord
8 januari 2015 om 08:11
– Antwoord aan: Lindsey

Dank je wel Lindsey! groetjes, Monique

Reactie achterlaten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.