plan-nederland-wonder-woman-1

De meisjes van nu zijn de Wonder Women van morgen

Dit zijn onze dochter Claire en vriendin Fien. Zij kunnen meisjes zijn zoals je ieder meisje gunt: blij zijn, gek doen en zorgeloos. Vandaag is het Wereldmeisjesdag en start Plan Nederland een actie die in het teken staat van de strijdbaarheid en gelijkheid van vrouwen. Plan lanceert vandaag de t-shirts die Claire en Fien dragen met de tekst Wonder Woman. Speciaal voor deze actie, take-over van mijn telefoon door Claire en Fien. Zij maakten met veel plezier deze foto’s voor dit goede doel. Komende week ook aandacht voor de actie op instagram met Wonder Women (en meisjes) illustraties.

Wij steunen deze actie. Geef alle meisjes en vrouwen meer kansen door dit t-shirt te kopen! De opbrengst van de t-shirts gaat naar het meisjesfonds van Plan Nederland. Hiermee voert Plan projecten uit die de situatie van meisjes in ontwikkelingslanden verbeteren.

Help jij ook mee? Bestel hier jouw t-shirt & deel deze actie

nate-williams

Meisjes van over de hele wereld hebben het recht om een Wonder Woman te worden

Want hoewel 50 procent van de wereldbevolking een vrouw is, verdienen vrouwen 10 procent van het wereldinkomen, doen zij 65 procent van het werk en hebben 1 procent van alle bezittingen. Reden genoeg voor de vrouwen om van zich te laten horen.

plan-nederland-wonder-woman-5

Gelijke kansen voor meisjes wereldwijd

Ze zijn de leerkrachten, de leiders, de rolmodellen, de heldinnen van de toekomst: de meisjes met wie Plan werkt. Ze komen op voor hun rechten, spreken zich uit, inspireren anderen om mee te vechten voor verandering en maken de wereld zo elke dag een klein beetje beter.
Plan geeft meisjes de kans hun stem te laten horen en zeggenschap te krijgen over hun eigen leven. En meisjes grijpen die kans met beide handen aan. Ze doorbreken barrières en werken aan een wereld waarin de rechten van meisjes vanzelfsprekend zijn en onrechtvaardigheid wordt aangepakt.

plan-nederland-wonder-woman-2

Wonder Woman t-shirt

Meisjes en vrouwen laten zich zien met het Wonder Woman t-shirt. Vrienden, vaders en opa’s steunen de actie en maken zich sterk voor meisjes en vrouwen. Daarom is het Plan Wonder Woman t-shirt verkrijgbaar in kinder,- dames- èn herenmaten. De opbrengst van het t-shirt gaat naar het meisjesfonds van Plan. Hiermee voert Plan projecten uit die de situatie van meisjes in ontwikkelingslanden verbeteren.

Help jij ook mee? Bestel hier jouw t-shirt & deel deze actie

girlsplan-nederland-wonder-woman-3

Wereldmeisjesdag

Miljoenen meisjes in ontwikkelingslanden worden achtergesteld, uitgebuit en gediscrimineerd. Alleen omdat ze meisjes zijn. Na een succesvolle lobby van Plan, riep de Verenigde Naties 11 oktober uit tot Wereldmeisjesdag. Jaarlijks staat Plan op Wereldmeisjesdag wereldwijd op de barricades voor de rechten van meisjes, met bijzondere evenementen en acties. Plan werkt aan duurzame armoedebestrijding en een beter leven voor kinderen in ontwikkelingslanden, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Maker van het borduurwerk is mij helaas niet bekend

plan-nederland-wonder-woman-4

De t-shirts zijn tot stand gekomen dankzij de inzet en hulp van Maandagdaandag en Yvestown. Je kunt de shirts bestellen via plantohappiness.nl.

 

Steun en volg Plan Nederland

Instagram @plannederland
Facebook plannederland
Twitter @plannederland

#planwonderwoman #internationalgirlsday2016 #wereldmeisjesdag2016

 

1 Reactie

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Moonantwoord
16 oktober 2016 om 07:26

Super, dit plan! En schokkend, de statistieken, wat oneerlijk ! Ik had niet gedacht dat anno nu de verschillen nog zo groot zouden zijn. Ik ga een shirt bestellen. Alle beetjes helpen.

Reactie achterlaten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.