Lulie Wallace Tablescape

Bloemen en planten zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie. Dat was vroeger zo en zo is het nog steeds. Voor het Septembernummer van het tijdschrift Home and Garden mocht ik illustraties selecteren. Het zijn vijf mooie pagina’s geworden met illustraties gemaakt door vier jonge illustratoren die bloemen in volle zomerbloei hebben vastgelegd. Voor altijd. 

In een serie van vijf blogs laat ik je kennismaken met het werk van deze illustratoren; Sanne van Winden, Gabriela Ibarra, Holly Anne Rolfe en Lulie Wallace. We gaan van start met mijn openingsinterview uit Home and Garden. Illustraties: Lulie Wallace

Gabriela Ibarra2

Interview uit het Septembernummer van het tijdschrift Home and Garden

Monique van der Vlist:

‘Lichtvoetig en fris, dat spreekt me aan’

 

Naast haar werk als artdirector blogt Monique van der Vlist er al jaren op los. In eerste instantie op vlinspiratie.blogspot.nl waar ze de mooiste illustraties verzamelde. Nu, met haar HappyMakersBlog.com pakt ze het groter aan. ‘HappyMakersBlog is een online platform voor Nederlandse en Belgische creatieven: makers, ontwerpers, illustratoren, creatieve bloggers & (web)shops.’ Dé aangewezen persoon dus om voor Home&Garden illustraties te selecteren die de zomer voor altijd vasthouden. We bellen met haar als ze met haar gezin in hun 24 jaar oude kampeerbus, een Ford Transit Nugget, aan het Randmeer staat. Illustratie: Gabriela Ibarra

 

SannevanWinden_greenery

Hoe heb je de illustraties gezocht?

‘Meestal beperk ik me tot Nederland en België, maar nu heb ik de hele wereld af gesurft. Het ging tenslotte niet om zomaar een illustratie voor zomaar een blad. Steekwoorden bij mijn zoektocht waren: uitbundig, oogst en plukken. Ik zocht naar de rijkheid van zeventiende-eeuwse bloemenstillevens, maar dan in een 21e-eeuwse uitvoering: frisser, jonger, lichtvoetig.’ Illustratie: Sanne van WindenHolly Anne Rolfe Pin1

Uiteindelijk heb je vijf illustraties gekozen. Vertel!

‘Ik vind de illustraties alle vijf prachtig. Ze zijn gemaakt door vier vrouwelijke illustratoren. Gabriela Ibarra en Lulie Wallace wonen in Amerika, Holly-Anne Rolfe is Engelse en Sanne van Winden komt uit Rotterdam. Ik was al fan van Lulie’s schilderijen, een eindeloze stroom van bloemen op vaas, allemaal verschillend en allemaal even subtiel van kleur. Sanne is een van mijn favoriete illustratoren. De frisheid van haar werk spreekt mij erg aan. Gabriela vind ik een ontdekking, haar stilleven met tulpen in een interieur-setting past ook mooi in deze reeks. En door Holly-Anne’s gebruik van waterverf lijken de bloemen bijna te bewegen. Fascinerend.’ Illustratie Holly-Anne Rolfe

 

Maak je zelf illustraties?

‘Ik houd heel erg van tekenen, maar ben zo kritisch, dat ik ervan op slot sla. Het moet wel ontspannen blijven. Wie weet pak ik het op een dag weer op.’

 

 

Het nazomer nummer van Home & Garden is tot a.s. zondag 20 september
in de winkels verkrijgbaar. 
Daarna is het nog wel online te bestellen.

 

Homeandgarden 08-2015

 

Nazomer inspiratie
In september ben ik ook gastpinner voor Home and Garden. Op het gedeelde pinterestboard selecteer ik nog meer uitbundige nazomer illustraties.

Deel uw mening

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.