Van de radar5B

Terugkijken op een fantastische zomer… Ik heb het echt gedaan (én gelukt!). Écht even van de radar zijn. Al in de winter vatte ik het plan op om dit jaar, net als de kinderen, 6 weken schoolvakantie te blocken.

Van de radar2

Voor het eerst had ik deze kans, nu ik mijn eigen tijd kan indelen. Niet nadenken, pakken die mogelijkheid! En natuurlijk als zelfstandige heb je die ruimte meestal niet. En juist dáarom… Heb ik mijzelf die ruimte toch gegeven. Volgend jaar moeten we dat tenslotte nog maar zien …

Wat een heerlijk vooruitzicht; even geen verplichtingen. Zo werd dit alles de reden om onze ‘nieuwe’ 25 jaar oude kampeerbus te kopen. Op naar een flexibele lange zomer, let’s go! Volg je mij op instagram @HappyMakersBlog? Dan heb je vast al wel een glimp van onze ‘rode Ford Nugget’ gezien.

Laura macfarlane in Flow

Illustraties in het artikel zijn van Laura Macfarlane 

Vakantieflow

Juist tijdens deze lange vakantie las ik in een oude Flow een artikel over het ‘van de radar zijn’ (geschreven door Caroline Buijs). Het hadden mijn eigen woorden kunnen zijn. De meest rake quotes hang ik dan ook op mijn prikbord om mijzelf in drukke tijden te herinneren aan deze waarheden:

Take a break2

Rijkdom van (buiten)rust

Ik vind het heerlijk om met anderen te zijn en samen te praten, ik zou niet zonder kunnen. Maar als er iets is wat ik daarnaast echt nodig heb dan zijn het de momenten dat ik even los ben van alles. Dat kan een moment alleen in huis zijn maar liever nog naar een rustige plek buiten in de natuur. Even onbereikbaar…

Met dat ik moeder mocht worden, werd het natuurlijk lastiger om dit soort momenten te kunnen vinden. Maar tegelijk werd ik mij bewuster van de ‘noodzaak’. Zo’n lange vakantie als deze (deels alleen met de kinderen) was de ideale combinatie. Veel van die avonden waren ‘voor mijzelf’, wat een rijkdom.

Van de radar Pleace

In mijn oude dorp

We hadden deze vakantie enorm veel geluk met onze kampeerplekken; plekken met veel privacy en in de meest prachtige natuur. Maar de plek van deze foto’s was wel de meest unieke stek en ook zo bekend. Werkelijk direct aan het water in mijn oude dorp. Het was vroeger al mijn favoriete plek om uit te waaien. En nog altijd fiets ik, als ik bij mijn ouders ben, even naar ditzelfde water . Water en wind geven mij de meeste rust. Hoe luxe was het dan ook niet om hier, samen met de kinderen, direct aan het water te kunnen staan. En de liefde en de rust van dit water met hen te kunnen delen. Een mens heeft voor zijn rust echt niet meer nodig dan een gezonde dosis buitenlucht… 

Van de radar

De toepasselijke quote in de avond foto heb ik via Pinterest. Helaas was de orginele bron (wederom) onvindbaar.

Deel uw mening

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.