geluksvogel 2024

Geluk zit in klein dingen
Ik wens je veel geluksmomentjes voor 2024

Mijn wens voor jou met deze geluksvogel van 2024. Vind je hem niet prachtig? Ingrid Wuyster (je kent haar van Teken-ing) ontwierp dit jaar de Geluksvogel. De kaart die ik jaarlijks rondstuur om iedereen een flinke portie geluk voor het nieuwe jaar te wensen. Tijd om Ingrid beter te leren kennen!

 

geluksvogel 2024

Geluksvogel 2024

Ingrid Wuyster: “Vanachter het raam kan ik erg genieten van scharrelende vogeltjes in mijn stadstuin. Die geven zo’n geluk. Even met beide benen op de grond. Dan besef ik mij dat ik een geluksvogel ben met een warm thuis. Iets dat niet vanzelfsprekend is. Het gevoel van huiselijkheid en warmte is wat ik in het ontwerp wilde stoppen.”

geluksvogel 2024

 

Creatieve werkplek

“ Ik werk full time als illustrator vanuit mijn studio aan huis, onder de rook van Rotterdam. Mijn illustraties vallen op bij iedereen die zich jong van geest voelt en passen goed bij thema’s als natuur, flora en fauna, voeding, duurzaamheid, seizoensleven, milieu, reizen en educatie. Ik hou ervan om texturen, kleuren en kleine gelukjes samen te brengen op papier.

 

 

Illustraties in lagen

“Het maken van een illustratie kan voor mij beginnen bij iets simpels, zoals een mooi blad of een interessante vorm die ik in de natuur vind, een grappig personage dat ik tegenkom op een wandeling of bij een spontaniteit in één van mijn potloodkrabbels. Wanneer ik aan het tekenen ga, werk ik elk element eerst met de hand uit, waarna ik de illustratie begin op te bouwen. Analoog werken zorgt voor ongedwongenheid en spontane toevalligheden van materiaal. Zo combineer ik handwerk – met zijn texturen en authentieke kleuren – met digitale technieken om tot een eindresultaat te komen dat goed voelt.”

 

 

Kinderdroom

“In vriendenboekjes schreef ik dat als klein meisje al dat ik ‘illustrator’ wilde worden. Ik las veel boeken en genoot nog meer van de plaatjes bij de tekst. Wat vond ik het magisch om die letters tot leven te zien komen in een tekening. Dat idee heeft mij nooit meer losgelaten en toen ik een studie moest kiezen, viel ik terug op deze eerste liefde: tekenen. Voor mij is het werk als illustrator dan ook meer dan zomaar iets tekenen. Een verhaal communiceren door de combinatie van sterke vormgeving en treffend beeld: daar gaat mijn ontwerpers hart echt sneller van slaan.” 

 

‘Als klein meisje schreef ik al in vriendenboekjes dat ik illustrator wilde worden’

 

Te zien en te koop

“Ik werk in opdracht voor tijdschriften, boeken, stationary, trouwuitnodigingen en geboortekaartjes. Daarnaast verkoop ik kaarten en prints in mijn webshop. In de Teken-ing shop vind je de mooiste ansichtkaarten om te versturen, een inspirerende print voor aan de muur of een handgemaakt cadeautje. Met illustraties waar je blij van wordt, die je even vertragen of juist motiveren om door te pakken.” 

 

Duurzaamheid

“Duurzaamheid vind ik belangrijk in mijn werk en daarom worden alle producten gedrukt op houtvrij, gerecycled en/of boomvrij papier en werk ik samen met drukkers die gifvrije inkten gebruiken en ook duurzaam werken.”

 

Meer Ingrid

Website: ingridwuyster.nl

Instagram: @teken_ing

Webshop: ingridwuyster.nl/shop

Foto’s: Aline Bouma

 

 

Meer geluksvogels: Geluksvogel 2023Geluksvogels 2022 en eerder

 

 

Goed gezien, Ingrid is de illustrator van
de Kerstkaarten Countdown banners van dit jaar

 

 

Aftellen met kerstkaarten van illustratoren

Illustraties Countdown: Ingrid Wuyster
Tekst: Monique Butter (tekstbureaumo.nl)
Creatief idee en samenstelling: Monique van der Vlist

 

 

 

 

Naar het Kerstkaarten Lookbook

Daar vind je alle geïllustreerde kerstkaarten uit de Countdown bij elkaar.
Bovendien bestel je ze met één druk op de knop bij de makers!

 

 

 

Deel uw mening

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.