Geluksvogel voor 2023

Illustrator Mildred Valkonet ontwierp de geluksvogel voor 2023. Met dit kaartje verras ik jullie en verstuur ik de geluksvogel rond aan het begin van het jaar. Mildred is illustrator en beeldend kunstenaar en werkt vanuit haar studio in het centrum van Delft. Tijd om haar beter te leren kennen.

 

 

Van grote installaties tot tekeningen op A4

“Al op de lagere school was ik graag aan het tekenen. Na het gymnasium, wist ik dan ook zeker dat ik naar de Kunstacademie wilde. Ik heb autonome richting gedaan en werkte met metaal, hout, grafiek, fotografie en natuurlijk tekende en schilderde ik veel. Dit resulteerde uiteindelijk in grote installaties in de openbare ruimte, galeries en in de natuur. 

Een paar jaar geleden kreeg ik de vraag of ik voor een website illustraties wilde maken en dat vond ik zo leuk dat ik mezelf steeds meer richting illustrator ben gaan ontwikkelen.” 

 

Fotografie portretten: studio-steef.nl

 

Gouache, potlood, inkt en de computer

“Ik werk nu in verhouding met de installaties heel klein. Eerst waren het grote beelden waar mensen doorheen konden lopen, nu werk ik meestal op A4 formaat. Ik werk graag met gouache, potlood en inkt. Maar ook collage vind ik erg leuk. Overigens schuw ik ontwerp en tekenprogramma’s niet. Heerlijk om iets bij te kunnen werken of tekeningen die los op vellen staan bij elkaar te brengen.” 

 

 

Illustreren met emotie

“Ik teken graag portretten, mooie oude voorwerpen en onderwerpen uit de natuur, zoals bloemen en vogels en andere dieren. Het liefst maak ik illustraties waarin een gevoel terugkomt. Ik hoop dat de geluksvogel echt een gevoel oproept van geluk en zachtheid, door hoe de vogels verbonden zijn met elkaar en hoe ze kijken, vliegen en staan.” 

In de winkel

“Vorig jaar januari heb ik een set gemaakt van tien kaarten en ben ik begonnen met de verkoop daarvan bij Voorlopig in Delft. Dat liep meteen goed. Inmiddels liggen mijn kaarten in 8 winkels en zijn er 20 ontwerpen. In 2023 komen er nieuwe ontwerpen bij.” 

 

 

Verkooppunten

Rotterdam: Voorlopig, Nieuwe Binnenweg 165 en Kleiweg 111B – Wah Ham Nong Markthal

Delft: Voorlopig, Voorstraat 8 – The Christmas Shop, Voldersgracht 5

Nieuwegein: De Ruilfabriek, Winkelcentrum Cityplaza

Den Haag: Wah Nam Hong, Gedempte Burgwal 8

Leidschendam: Wah Nam Hong The Mall of the Netherlands

 

 

Meer Mildred

Mildredvalkonet.com

Workshops

Instagram @mildred_valkonet

 

 

Geluksvogels

In 2020 vlogen de eerste geluksvogels door de brievenbus. Sindsdien is het een traditie geworden om nieuwjaarskaarten te laten illustreren door oud-deelnemers van mijn  training of persoonlijke coaching: ‘Haal meer werk uit je illustraties!’. In 2020 had Aniek Bartels de primeur. Daarna volgden Lotte Dirks en Claudi Kessels. De Happymakers-volière verwelkomde dit jaar dus de vierde geluksvogel, getekend door Mildred Valkonet. .

 

 

 

 

 

Tekst: Monique Butter (tekstbureaumo.nl)
Creatief idee en samenstelling: Monique van der Vlist
Countdown illustraties en handgeschreven
teksten: illustrator Sandra Sier (Hejsan.nl)

 

 

 

Deel uw mening

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.