Etsy Craft Party London 2014

Elk jaar wordt er door Etsy een wereldwijde Craft Party gehouden. Tijdens dit evenement worden er overal ter wereld door Etsy-deelnemers bijeenkomsten georganiseerd waarbij het zelf maken en het elkaar ontmoeten centraal staat. Etsy Shops Leiden organiseert de Nederlandse party op 6 juni 2015 van 14 tot 17 uur in de Handwerk Studio Leiden, Vollersgracht 14 in Leiden.

Etsy Craft Party

Etsy.com is een wereldwijde marktplaats voor handgemaakte en vintage artikelen. Op dit platform heeft iedereen de mogelijkheid een online winkel te openen en zelfgemaakte, zelf ontworpen producten of patronen te verkopen. Ook is er een ruim aanbod van vintage items en creatieve benodigdheden. Etsy ziet zichzelf als meer dan alleen een ‘internet community’, activiteiten in de lokale gemeenschap worden van harte gestimuleerd. Dit kan zijn door middel van een Pop Up shop, Craft Party en andere lokale initiatieven.

De Leidse Craft Party is voor iedereen toegankelijk. Dus ook als je niet op Etsy zit! Om te zorgen dat onze capaciteit is afgestemd op het aantal aanmeldingen vragen we je wel vooraf in te schrijven via de Eventbrite pagina. Inschrijven is gratis, een vrijwillige bijdrage op de middag zelf is van harte welkom. Meer informatie is te vinden op de Facebook pagina van EtsyShopsLeiden. Team ‘Etsy Shops Leiden e.o. NL’ bestaat uit actieve Etsy verkopers uit de ruime omstreken van Leiden (inclusief Leiderdorp, Zoetermeer en Haarlem). Hier vind je alle betrokken Etsy winkels.

ETSY CraftPartyLeiden HappyMakersBlog

Etsy Craft Party 2015: De Workshops

Het thema van de party is: “Kaleidoscope: Paper Taking Shape”. Dus creatief aan de slag met papier. Er worden drie verschillende inloop workshops gegeven. Belangrijk voor de workshops is het gebruik van gerecycled materiaal. En dat er in verband met de droogtijd, liever geen lijm gebruikt gaat worden.

Etsy Craft Party Workshop Paper

Workshop 1: Landschapboekje
Deze workshop wordt georganiseerd door Caro de Bruin van Honoriginal. Naast haar Etsy winkel geeft Caro ook workshops in o.a. Japanse boekbindtechnieken. Bij Handwerk Studio Leiden verzorgt ze de haakcursus.
Bij een landschapboekje wordt er van dikker papier door middel van scheurtechniek een boek gemaakt dat openstaand de illusie van een (berg)landschap geeft. Hiervoor worden onder andere afgeschreven atlassen gebruikt, maar ook steviger materiaal als behangpapier is er heel geschikt voor.

Etsy Craft Party Workshop Origami

Workshop 2: Origami jurkje en sakura
Deze workshop wordt door Simone van Sako&Jaci en Ama de Jong gecoördineerd. Simone richt zich bij de Handwerk Studio o.a. op het upcyclen van kleding.
In deze tweede workshop wordt er gevouwen en geknipt om een wand- of raam decoratie te maken. De origami bloemen en jurkjes worden gemaakt van o.a. dun tijdschriften of woordenboek papier.

Workshop 3: Geometrische vormen vouwen
Aan de derde tafel worden er geometrische vormen gevouwen met hergebruikte papieren winkelschapstrips. Ama de Jong (Miss Minoes / All Fairness) demonstreert de technieken om tot strakke vormen in 3D te vouwen, zonder dat je lijm nodig hebt.

De workshops zijn doorlopend, je kunt aanschuiven wanneer je wilt.

Etsy Craft Party Workshop geo

Organisatie:
Mirjam van madebymirjam.etsy.com
Saskia van lurealure.etsy.com
Caro van honoriginal.etsy.com
Simone van sakojaci.etsy.com)
Ama van missminoes.etsy.com & allfairness.etsy.com

Etsy Craft Party 2015
Zaterdag 6 juni 2015
Handwerk Studio Leiden
Vollersgracht 14 Leiden

 

 

Deel uw mening

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.