Decemberpost is het leukst

Ik vind het elk jaar weer fijn om de decemberzegels te kopen. Niet alleen omdat ik graag echte kerstkaarten verstuur, maar ook omdat de decemberzegels vaak kleine kunstwerkjes op zich zijn. Dit jaar ontwierp illustrator Sanny van Loon de zegels.

Even voorstellen

Sanny van Loon is zelfstandig illustrator. Haar werk heeft aan de ene kant iets zachts en sprookjesachtigs, maar tegelijkertijd is het altijd heel herkenbaar en wordt je juist verrast door de alledaagse dingen die ze in haar illustraties verwerkt. Je hebt haar werk vast al eens voorbij zien komen, want het wordt regelmatig gepubliceerd in onder andere Flow en Margriet. En dat was PostNL ook opgevallen. Niet gek dus dat Sanny dit jaar de decemberzegels mocht ontwerpen. Portret: Liset Celie

 

Sanny’s dag in illustratie uit Flow Magazine

Verwennerij voor de envelop

De kerstzegels die Sanny ontwierp weerspiegelen een heerlijk, warm, nostalgisch decembergevoel mét een eigentijds tintje. Aan de dennentak hangt bijvoorbeeld niet alleen een traditionele kerstbal, maar ook een luipaard-kerstbal die Sanny hoog op haar verlanglijst heeft staan. Op elke illustratie die je op de postzegels ziet, zie je een herkenbaar tafereel: samen schaatsen, lekker eten, warme kersttruien, grachtenpandjes… Hollandser kan bijna niet. Een feestje dus om op je envelop te plakken!

Oh en ik heb gewoon spijt dat ik mijn decemberzegels niet bij Bruna kocht. Bij 2 vel zegels krijg je een tasje met dit dessin van Sanny van Loon. Kras en win op ieder vel decemberzegels. Ik ga mij suf krassen voor een kansje op deze print hieronder van Sanny.

Je vindt illustrator
Sanne van Loon via:

website: sannyvanloon.com

facebook: @sannyvanloon

instagram: @sannyvanloon

 

 

 

Creatief idee, samenstelling en productie: Monique van der Vlist
Tekst: Monique Butter (tekstbureaumo.nl)

Deel uw mening

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.