Must-plak: decemberzegels van Geertje Aalders

Heb je de decemberzegels van dit jaar al gezien? Oh… ze zijn beeldschoon. Kan ook niet anders, want illustrator Geertje Aalders maakte ze! Wie mij al een tijdje volgt weet dat ik een zwak heb voor het werk van Geertje. Al toen ik nog voor 101 Woonideeën werkte, hadden we contact. Ze knipte onder andere de allerlaatste cover van het tijdschrift. Je snapt: bij elke decemberzegel die ik op een envelop plak, verschijnt er vanzelf een glimlach op mijn gezicht.

 

 

Ook nadat het 101-avontuur was gestopt, hadden Geertje en ik ‘een lijntje’. Zo was ze te gast in mijn PapierAteliers tijdens Het Seinfestijn, Meet the Blogger,ShowUp! en Flow workshops bij de Snorfabriek. En stond ze (natuurlijk) regelmatig met moois op het blog, ook tijdens eerdere Kerstkaarten Countdowns. 

 

De laatste cover van 101 Woonideeën met illustratie van Geertje Aalders 

 

Expositie in Den Haag

Raak je nou net als ik niet uitgekeken op de decemberzegels die Geertje dit jaar maakte, dan heb ik een leuke tip voor je. Tot en met 9 januari 2022 zijn de originele ontwerpen te zien in Beeld en Geluid Den Haag. De expositie is gratis te bezoeken in het museum.

 

Zelf aan de slag

Begint het bij je te kriebelen en zou je de papercut-techniek zelf wel eens willen uitproberen? Geertje maakte een video waarin wordt uitgelegd hoe je een 3D-kerstkaart zelf kunt maken. Click: postnl.nl/kerst/

 

 

Meer weten over Geertje? Check:

Instagram @geertjeaalders

Website geertjeaalders.nl

Kerstkaarten van Geertje happymakersblog.com

Alles over de decemberzegels postnl.nl/kerst

Webshop 12nicethings.com

 

 

 

Feestelijk richting kerstavond

Vandaag ga ik van start met aftellen. Dat betekent dagen lang de aller- allerleukste kaarten van Nederlandse en Vlaamse illustratoren op dit blog. Wat een cadeau om zo af te tellen naar kerst! Blijf je ons volgen? Op instagram @happymakers laat ik je weten als er weer een nieuw blog online staat.

 

 

 

Creatief idee en samenstelling: Monique van der Vlist
Tekst: Monique Butter (tekstbureaumo.nl)
Countdown illustraties en handgeschreven
teksten: illustrator Sandra Sier (Hejsan.nl)

 

Deel uw mening

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.