Voorleesfeest! 

Het leven is een feest, en sommige dagen zijn éxtra feestelijk. Tot en met 3 februari bijvoorbeeld, dan vieren we de Voorleesdagen, met als thema: Voorlezen gaat voor! Ik ben er dol op. Het geeft me een heel mooi ‘excuus’ om in de boekhandel tussen de prentenboeken te speuren en om m’n favoriete illustratoren met hun werk in het zonnetje te zetten.

 

Bij een feestje hoort
een cadeautje.
Win dit boek:
Het bos van Muis

 

De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen zijn in het leven geroepen om het lezen al aantrekkelijk te maken voor baby’s, peuters en kleuters, kortom kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Er wordt een top 10 bekend gemaakt van de leukste prentenboeken en het prentenboek van het jaar wordt gekozen.

 

 

Het prentenboek van het jaar

Dit jaar werd ‘Help! Een verrassing!’ van illustrator Miriam Bos gekozen als Prentenboek van het jaar 2024. Miriam heb je al vaker voorbij zien komen op dit blog, bijvoorbeeld toen ze in 2022 de decemberzegels mocht tekenen. In haar prenteboek leer je August en Suus kennen. August houdt niet van verrassingen, het liefst leest en luiert hij en maakt hij mooie dingen. Suus is juist dol op rennen, springen en wilde dingen doen. August’s fantasie gaat met hem op de loop. Hij bedenkt de meest verschrikkelijke situaties waarmee Suus hem zou kunnen verrassen. Naar het boek: miriambos.com/help-een-verrassing

 

 


Samen met muis ga je op reis door het bos en maak je alle seizoenen van het jaar mee

 

Natuur – en ontdekboek waarin je
het jaar rond gaat: Het bos van Muis

Nog een verrassing uit de Prentenboeken top 10. Muis maakt een reis door het bos. Hij wil al zijn bosvrienden opzoeken en onderweg geniet hij van het wisselen van de seizoenen. En, misschien, als je goed kijkt, zie je ook de eerste tekenen van de lente, de zomer, de herfst en de winter. Tijdens de reis van Muis ontdek je bovendien vogels, insecten, dieren en planten uit elk jaargetijde.

 

 

Geillustreerd en geschreven door Alice Melvin
Lees meer en koop dit boek via: Christofoor.nl

Door je flapjes op te tillen kun je zelfs binnenkijken bij de huizen van de bosdieren!

 

Win het boek

Bij een Prentenboeken feestje hoort een cadeautje, daarom mag ik het boek ‘Het Bos van Muis’ weggeven van uitgever Christofoor. Weer een fijn luikjesboek net als met kerst. Lees onderaan dit bericht hoe kans maakt op het boek.

 

Ontdek de vogels, insecten, dieren en planten die in harmonie leven met de verschillende jaargetijden

 

‘Wat een prachtig voorleesboek! Het boek heeft hele mooie illustraties en allemaal flapjes. Het is natuurlijk altijd leuk om te kijken wat er achter de flapjes staat’!

Juf Nienke – Juf in SBO

 

 

 

 

 

Wil je het boek ‘Het Bos van Muis’ winnen?
Zo maak je kans

 

 

Inschrijfformulier


 

 

Zaterdag 3 februari

Illustrator Miriam Bos geeft
workshop voor kinderen
bij CODA Apeldoorn

Coda Junior
Vosselmanstraat 299
in Apeldoorn van 10.30 tot 12 uur

Meer informatie: coda-apeldoorn.nl

 

 

 

Ken je de Happy Makers Academy al? Hier vind je de training, korte workshops
en coachsessies, speciaal voor illustratoren en ontwerpers. 

Klik hier door de Academy >>

 

 

 

 

Deel uw mening

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.