Weg van je eigen werkplek

Wie de training ‘Haal Meer Werk uit je Illustraties’ al heeft gevolgd, weet dat ik niet overdrijf als ik zeg dat de trainingslocaties bijzonder zijn. Ik kies die plekken bewust zodat ze inspireren en rust geven. Net wat we die dag nodig hebben. In dit blog laat ik je de locaties zien van de groepsdagen in Haarlem. Michelle de Gruijl in de Kennemerduinen

Kennemerduinen, ‘t Wed

Je zag mij het afgelopen jaar op verschillende plekken door het land afspreken met de trainingskandidaten. Ik heb inmiddels een aardig adresboek met fijne plekken en een telefoon vol foto’s van locaties die gezien mogen worden. Zonde om die voor mezelf te houden, dus ik ga ze de komende tijd met je delen. In dit eerste blog begin ik dichtbij huis: de locaties voor de centrale groepsdagen in Haarlem.

Anne (Goudenlijntjes) en Aniek Bartels, Galerie SPW59

De training

‘Haal Meer Werk uit je Illustraties’ is een persoonlijke training speciaal voor illustratoren die toe zijn aan een verandering. Ze willen beter gevonden worden door opdrachtgevers waar ze het liefst voor werken. Of ze willen niet langer parttime illustreren, maar vanaf nu full time. Zo zijn er nog tal van voorbeelden te bedenken. In een deels individuele en deels groepstraining help ik hen hun bedrijf duidelijk neer te zetten. 

Haarlem centrum, Gravestenenbrug

Waar spreken we af?

Het thuishonk van de training is Haarlem, mijn woonplaats. Hier spreken we af voor de twee groepsdagen en de afsluitende lunch. De tussenliggende afspraken voor de individuele sessies vinden plaats op een centrale locatie die ik samen met de deelnemer uitzoek. 

De Zandwaaier, Nationaal Park Zuid Kennemerland

Van start in de duinen

De eerste groepsdag vindt altijd plaats in de Kennemerduinen. Een bewuste keuze. Het is een van mijn lievelingsplekken; het is er mooi en rustig. Precies wat we die eerste dag nodig hebben. De eerste dag is een moment van reflectie, dus moeten we echt weg zijn en mag niets herinneren aan je werkplek. De training wordt gegeven in de Zandwaaier, een ruimte van Natuurmonumenten. Natuurlijk gaan we ook naar buiten. We maken opdrachten bij duinmeer ‘t Wed. Fabienne de Hoop, Michelle de Gruijl en Marloes Bijlsma bij de Zandwaaier

Het liefst zou ik deze dag geven bij onze kampeerbus, maar ja…
Als het dan gaat regenen passen we never nooit in ons bussie.
Maar dit vakantiegevoel bracht mij wel naar deze locatie

Opdrachten maken bij duinmeer ‘t Wed:
Sandra Sier, Geeske van Voorthuijsen en Lotte Dirks

Haarlem centrum in de galerie

De tweede groepsdag is in de Haarlemse binnenstad. Deze dag komt op het moment in de training dat we ons meer naar buiten gaan richten. We hebben dan meer reuring en een andere energie nodig. Dan is de Haarlemse binnenstad een heerlijke plek om te zijn. We komen bij elkaar in Galerie Spaarnwouderstraat (en Bed and Breakfast Kenaushome) waar we gebruik mogen maken van een mooie ruimte.

We bespreken elkaars werk en de beslissingen die eerder zijn genomen tijdens de persoonlijke gesprekken. Na de individuele sessies is het nu goed om elkaar weer te zien en met elkaar te delen waar iedereen mee bezig is. Middenin de galerie gaat het werk op de grond, vertelt iedereen over zijn beslissingen en focus. Annette en Alexa van de B&B heten ons welkom en verwennen ons heerlijk die dag. 

Galerie SPW59

De eerstvolgende training start op vrijdag 14 februari

Ben je niet alleen nieuwsgierig naar de locaties,
maar zou je ook meer willen weten over de training?
Laat het me weten!

Dan mail ik je informatie en kan ik je bellen voor een vrijblijvend gesprek
waarin we bespreken wat jouw wensen zijn en of deze training bij je zou passen.
Mail naar monique@happymakersblog.com

Hanneke Supply, Galerie SPW59

 

Binnenkort op het blog:
happy’ werkspots in Haarlem

De deelnemers van de trainingen komen overal vandaan.
Ik trein door het hele land voor onze persoonlijke afspraken.
Die leukste locaties vind je de komende maanden op dit blog.
In het eerstvolgende blog: de locaties voor de individuele afspraken in Haarlem.

 

Trainingslocaties

Galerie SPW59 en 
B&B Kenaushome
Spaarnwoudestraat 59 Haarlem

Bezoekerscentrum Kennemerduinen
De Zandwaaier
Zeeweg 12 Overveen

 

Terugkijken per training kan via de highlights
van mijn instagram @happymakersblog 

 

 

 

 

Deel uw mening

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.