Hoe gaan de weken bij jou?

Hopelijk ben jij en je familie & vrienden gezond. Niet te geloven, we zijn inmiddels alweer vijf weken verder en de meivakantie dient zich aan. Benieuwd welke nieuwe corona maatregelen deze week zullen volgen. In dit blog een update vanuit hier. Illustratie: the Printed Peanut,

Illustratie: Holly Maguire

Hoe waren de weken hier?

Ik was de eerste thuisweken echt even in mijn cocon. Niets persoonlijks maar wel wat stiller op mijn socials. Kreeg ook kriebels van wat ik (online) zag. Niet alleen het corona nieuws maar soms ging de (online) wereld, naar mijn gevoel, te snel. Eerst tijd voor thuis en werk. En vooral ook eerst alles op de rit krijgen. Hoe gaan we verder met de training die loopt? De kinderen en school?

Illustratie: Miranda Sofroniou

Eerst opstarten

Voor ons deze weken een iets rustiger tempo wat we onszelf snel eigen maakten. Een nieuw ritme. Maar moet ook zeggen. Wij hebben het geluk dat onze kinderen op de middelbare school zitten en het goed doen met de online lessen. Hierdoor heb ik wel mijn handen vrij om ook te kunnen werken. Dat kan ook anders en realiseer ik maar al te goed. Count my blessings. Daarnaast zijn we hier samen al gewend aan mijn thuiswerken.

Deelnemers van de huidige training: Esther (Ted and Tone), Gwen Glotin, Josien Brands,
Marianne van der Walle (Tante Jansje), Marieke (Mevrouw Emmer) en Roos Stelloo

 

De training op dit moment

Op valentijnsdag startte een nieuwe trainingsgroep van 12 weken. We waren nog net niet op de helft van de training voordat de corona maatregelen in gingen. Een nieuwe groepsdag in Haarlem stond die week op de planning. Omdat iedereen van ver moest reizen (veelal uit het zuiden) maakte dat ik eerder de beslissing nam deze groepsdag uit te stellen. Toen nog wel met de hoop dat we elkaar begin april weer zouden ontmoeten…

Onze laatste afspraak in ‘the Bokstore’, den Haag

Geen locaties maar vanuit huis

Voor ons nu (even?) geen mooie locaties maar we werken aan de training vanuit huis. Ik ben die eerste weken aan de slag gegaan zodat ieder de training online zou kunnen oppakken. En zo doen we het nu ook, vanuit huis doorwerken, elk op eigen tempo en wat lukt voor ieders thuissituatie. Knap om in deze periode te kunnen focussen voor de deelnemers. Ik zie deze weken voorlopig als (extra) tussentijd. Hopelijk kunnen we komende weken, de laatste etappe toch rustig aan offline gaan oppakken.

Illustratie: Sandra Sier, Hejsan.nl

HappyMakersPost

Afgelopen tijd zag ik ook veel mooie initiatieven van illustratoren en ontwerpers voorbij komen. Die verzamel ik nu zoveel mogelijk hier op het blog. Dat maakt het ook voor jou gemakkelijker om zo’n kaartje vol liefde te vinden en te versturen naar wie het nodig heeft. Bovendien zorgt het ook voor extra support van de makers.

En misschien al gezien? Inmiddels is er ook een nieuw ‘online zusje’: DIY HappyMakers voor thuis. Hier vind je ideeën om nu thuis te kunnen tekenen en zelfmaken samen met verschillende illustratoren, ontwerpers e.a. makers.

Illustrator: Penelope Dullaghan

 

Ritme geeft (mij) rust

Zelden zo mijn mantra als in deze tijd. Mijn ritme naast werken: yoga, buiten zwemmen *) en de natuur in. Ik zorg eigenlijk beter voor mijzelf dan normaal. Bewegen: in de vroege ochtend of juist laat op de dag. Vooral op werkdagen want hier waren de weekenden echt druk met dagjesmensen op het strand en in de duinen. Maar ook hier mijn mazzel met twee uitslapende pubers in huis. Deze vroege uurtjes pik ik mooi in om te bewegen.

*) Helaas is ‘t Wed (Kennemerduinen) inmiddels gesloten

Illustratie: Daria Solak

Wat straks…

Ik had plannen klaar staan voor een nieuwe training. Een groep in België tot aan de zomervakantie. Ik ben achteraf blij dat ik in een vroeg stadium heb ingezien dat ik deze plannen onhold moest zetten. Dit geeft voor nu wel rust en ruimte voor de huidige deelnemers en mijzelf. Achteraf gezien een goede beslissing geweest maar wel erg jammer… De training loopt niet weg en kan ook aankomend seizoen nog plaatsvinden.

Illustratie: Robert Sae Heng

 

Vooruit denken 

Kunnen we langzaamaan weer 1,5 meter proof afspraken maken? Het is afwachten. Wat ik wel weet dat ik nieuwe ideeën heb in het verlengde van de training. Voor het geval dat alles toch langer gaat duren. Plannen waarmee ik jou kan helpen je voor te bereiden op werkkansen. Deze ga ik uitwerken maar wacht eerst de corona maatregelen af. 

Wat sowieso op de planning staat:
een nieuwe training ‘Haal meer werk uit je illustraties!’
die start op vrijdag 25 september en loopt t.m. 10 december.
Misschien iets voor jou? Hier lees je er meer over.

Hoe alles ook gaat lopen,
ik heb vertrouwen in wat gaat komen.
En het allerbelangrijkst probeer positief te blijven
en vooral gezond!
DIkke, dikke digitale hug,
Monique X

 

 

Én blijven dromen
Onze Franse mei vakantie vorig jaar…

Absoluut het allereerste wat we gaan doen, als het weer kan, kamperen met ons bussie!

Deel uw mening

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.