HappyMakersBlog FlavouritesLive680

Dat ik Happymakersblog wilde beginnen, borrelde al een tijdje. Maar dat ik zou worden uitgenodigd om –uit naam van dat blog- mee te werken aan Flavourites Live!, nog vóórdat m’n blog online was, dát had ik niet verwacht. En natuurlijk wilde ik me vol inzetten voor Flavourites. Het idee voor het Papier Atelier was snel geboren tijdens een brainstorm, 5 weken geleden met Maya Kol (organisator FlavouritesLive en show Up) en Marije & Natascha (Flavourites). Het moest een plek worden, waar tijdens Flavourites Live volop papier-workshops zouden worden gegeven. In the heat of the moment zou ik bijna vergeten dat mijn nieuwbakken blog de nodige promotie kon gebruiken. Maar hoe maak je dat zichtbaar op zo’n groot event? Het antwoord kwam tijdens het afscheidsweekend van de 101-redactie in Berlijn. Op een design-markt in het creatieve Neue Heimat, stuitte ik op het werk van Lukas Julius Keijser. Deze kunstenaar maakt op kartonnen dozen krachtige letters. En die typografie past precies in mijn straatje. Ideaal om de naam van dit blog groot te laten zien op Flavourites Live!

NeueHeimat HappyMakersFonts

Toch viel het kopen van de letters nog niet mee. Ik had ze dan wel gevonden, de galeriehouder kon maar moeilijk geloven dat ik er 15 wilde kopen. Morrend keek hij toe hoe de letters, die hij zelf zorgvuldig had opgesteld, in alle opwinding overal vandaan werden getrokken. Pas toen er werd afgerekend, kwam er een glimlach tevoorschijn.

lukasjulius neukölln1

Thuis ben ik gaan zoeken naar de maker van de letters. Lukas Julius Keijser is een Nederlandse kunstenaar die in 2006 naar Berlijn is verhuisd. Zijn werk draait om communicatie en hij onderzoekt graag de grens tussen wat kunst is en wat niet. Zijn werk was eerder al te zien in Nederland, China, Duitsland en Zwitserland. Sinds 2011 heeft hij zijn eigen zeefdruk-studio in Berlijn waar ook de letters voor Happymakersblog werden gemaakt.

lukasjulius Blumen

Tekst: Monique Butter (tekstbureaumo.nl). Mijn 101-partner in letters’crime. Niet alleen tijdens de aankoop van deze pracht letters in Berlijn maar ook met eindredactie in drukke opstarttijden van mijn nieuwe happymakersblog. Dikke, dikke dank-je-wel hugs, Monique xxx!

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Lizaantwoord
26 november 2014 om 14:34

Ooh wat ziet het er gaaf uit en wat jammer dat ik niet naar Flavourites Live ben geweest.
Veel succes met je nieuwe en mooie happy makers blog.
Groetjes,
Liza

moniqueantwoord
29 november 2014 om 07:29
– Antwoord aan: Liza

Hoi Liza, Dank voor je lieve reactie. Wie weet doen we het PapierAtelier nog wel een keer 😉 Mooi Weekend! Groet Monique

Van onze tafelantwoord
26 november 2014 om 19:53

Een nieuwe uitdaging, wat ontzettend leuk! We gaan je ook volgen op HappyMakersBlog! Heel veel succes gewenst! Groetjes Krista Brockbernd & Erica Bralten

moniqueantwoord
29 november 2014 om 07:27
– Antwoord aan: Van onze tafel

Hoi Krista en Erica, Dank je wel, jullie zijn meer dan welkom! Veel plezier voor morgen. Groetjes Monique

Reactie achterlaten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.