Wildernis Amsterdam witte kast

Stadstuinieren en illustraties

Grote partijen als instagram & facebook hebben logaritmes nodig om smaakmatches te maken. Wij niet, real life werkt prima. In dit bericht een kijkje bij Wildernis, de Amsterdamse winkel voor stadstuinieren. Wildernis is een winkel vol groen én illustraties, een rake smaakmatch. Bovendien, in real live, is Wildernis ook nog eens de winkel van mijn oud collega Mila. Een extra goede reden om jullie deze prachtige winkel te laten zien op HappyMakersBlog. Op bovenstaande muur zie je ansichtkaarten en artprints van illustrator Sanny van Loon

Wildernis Amsterdam Anemoon vd Steen

Wildernis Amsterdam Annemoon vd Steen 2

Open deur… De illustraties bij Wildernis zijn vooral met bloemen en planten. En natuurlijk ontbreken botanische prints niet. Zo zijn bovenstaande illustraties, unieke prints van Annemoon van Steen. Zij werkt naast het illustreren ook samen met grafisch ontwerper Veronique van Campen aan hun nieuwe merk ‘Veer&Moon, bloemverhalen’. Dit merk is ook verkrijgbaar bij Wildernis.

Wildernis Amsterdam mix

Het stadstuinieren start al bij de winkelramen. De ramen van Wildernis worden geïllustreerd door wisselende illustratoren. Hierboven zie je raamillustraties van Sanny van Loon (linksboven en middelste foto) en Annemoon van der Steen. De zaadzakjes en ansichtkaarten -onderaan- komen uit de collectie van Veer&Moon.

Wildernis Amsterdam Botanical

Wildernis Amsterdam Liekeland

Als er iemand is die illustreren en tuinieren combineert dan is het wel illustrator Lieke van der Vorst van Liekeland. Hier zie je haar prints op de muur bij Wildernis.

Wildernis Amsterdam vazen Wildernis-Amsterdam-Shop

Je vindt bij Wildernis alles wat je bij de term groen bedenkt. Alles voor een groene stad. Van kamerplanten tot tuinierspullen. Maar ook boeken en groendecoraties als plantenhangers en (vintage) plantenpotten. Wat ook zo fijn is; je kunt er rustig koffie, thee en sapjes drinken.

Wildernis Amsterdam annemoon vd steen 3

Serie botanische illustraties van Sanny van Loon, exclusief verkrijgbaar bij Wildernis

De missie van Wildernis: de stad moet groener! Groen is mooi en gezond. Goed zijn voor de bijen, vogels en andere beestjes. En voor de mens. Iedereen kan iets met groen en Wildernis wil laten zien dat het helemaal niet moeilijk is om meer groen in de stad te creëren. Zij doen dat door samen te werken met andere groenprofessionals en organisaties. Wildernis organiseert daarom cursussen en workshops over planten, natuur en (stads)tuinieren. Op de website vind je een overzicht van alle workshops.

Wildernis Amsterdam Workshops

Wildernis is klaar voor de lente!

Je kunt online meekijken via:
Website wildernisamsterdam.nl
Instagram @wildernisamsterdam
Facebook
Twitter @WildernisAdam
Pinterest @wildernis

Of bezoek de winkel:
Bilderdijkstraat 165F in Amsterdam
(iedere dag geopend behalve op zondag).

 

1 Reactie

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Jaap van Zuchtantwoord
23 juni 2016 om 12:06

Wat een prachtige groene oase zo midden in de stad. Zo heb je bijna geen tuin meer nodig!

Reactie achterlaten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.