Sunshine

I N   A P R I L   V E R S C H E E N   D I T   B L O G   A L S   G A S T B L O G   B I J   F L O W – M A G A Z I N E

Vorige week vertelde ik je wat meer over mijzelf. Mijn tweede blog gaat over mijn werk als grafisch ontwerper en artdirector. [ illustratie : Matthew Taylor Wilson  ]

Beeld A2 - HappyMakers

Ik versleet vroeger zeker drie schoolagenda’s per jaar – Rond mijn tiende tekende ik niets anders Sarah Kay & Holly Hobby – Aan het tekenen bij mijn eerste baan.

Zolang ik mij herinner teken, knip en plak ik. Het moment dat ik mij echt bewust werd van vormgeving was bij ons thuis in de winkel. Ik mocht al jong meehelpen in de winkel met inpakken én etaleren. Al op de lagere school vond ik het combineren van papiertjes het allerleukste. Ik zocht zelfs stoffen uit in onze winkel, tekende een eigen ‘kledingontwerp’ en mijn moeder naaide het voor mij. Dat knippen en knutselen, werd plaatjes knippen uit tijdschriften en plakken tot collages. Wat later agenda’s plakken werd. Ik versleet zeker wel drie agenda’s per schooljaar. Eigenlijk ben ik gewoon altijd agenda’s blijven plakken. Alleen werd dat later met beelden een sfeer maken voor tijdschriften. Te chic voor woorden; die tic van mij dat bleek een vak, wat artdirector heet.

Beeld D2 - HappyMakers

Al op de lagere school vroeg ik aan mijn moeder wie de Margriet maakt. Tijdschriften maken, is daarna nooit meer uit mijn hoofd verdwenen. Na de Haagse Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (afdeling grafisch en typografisch ontwerpen) heb ik eerst vijf jaar bij grafisch ontwerpbureau Funcke.com gewerkt in Haarlem. Maar die tijdschriften bleven trekken; ik wilde per se bij de woonbladen werken en kreeg die kans. Ik heb gewerkt bij verschillende woonbladen: VT Wonen, 101Woonideeën & Tuinieren. Bij Ariadne heb ik zelfs twee keer gewerkt: als vormgever en artdirector.

Beeld B2 - HappyMakers

De cover van de allerlaatste 101Woonideeën werd geïllustreerd door Geertje Aalders

De laatste twee tijdschriften waar ik als artdirector voor werkte, 101Woonideeën & Tuinieren, moesten helaas dit jaar (januari) stoppen. Op een moment van groeiende vibes werd door Sanoma toch de keuze gemaakt voor de grotere merken. En dat waren 101 & Tuinieren niet… Hoe jammer was het dat deze keuze gemaakt moest worden. Hoe vervelend de boodschap ook was, het heeft geen zin je er door te laten inpakken! En dat heb ik ook niet laten gebeuren. Volgende week lees je meer over mijn (nieuwe) online avonturen met HappyMakersBlog.com.

Beeld C2 - HappyMakers

Afgelopen jaar hadden we een langgerekte periode vol gezellige ‘afscheids-events’, dat deed ons goed.

Je vindt Monique en HappyMakersBlog ook op Pinterest en deze maand is ze ook gastpinner voor Flowmagazine op Pinterest.

 

I N   A P R I L   V E R S C H E E N   D I T   B L O G   A L S   G A S T B L O G   B I J   F L O W – M A G A Z I N E

Deel uw mening

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.