Geertje Aalders legt uit
Zo maak je zelf een papercut

Kijk je al jaren vol bewondering naar het papercut–werk van Geertje Aalders? En droom je ervan zelf ook zo handig te worden met een mesje en een stuk papier? Dan heb ik goed nieuws voor je! Geertje heeft een boek gemaakt waarin ze jou de kneepjes van het vak leert.

Voorstellen is niet meer nodig

Geertje Aalders ken je waarschijnlijk al een tijd. Haar werk stond regelmatig in Flow en de 101-fans van weleer weten dat ik deze papercut-kunstenaar graag een podium bood in dit leuke woontijdschrift. Haar sprookjesachtige taferelen en prachtige papercuts van insecten roepen altijd bewondering op. Geweldig om te zien dat Geertje nu haar eerste, eigen papercut-boek heeft uitgebracht. Leuk omdat het zo mooi is, en leuk omdat ze jou leert hoe je zelf een papercut kunt maken.

Dit is Het Papercutboek

Het Papercutboek is een handboek vol met duidelijke stap-voor-stap handleidingen, tips en trucs om de fijne kneepjes van het papercut-vak te leren, inzicht in originele projecten en heel veel inspiratie en overtreksjablonen om je op weg te helpen. Je leert hoe je kleine en grotere papercuts maakt, tekst uitsnijdt, pop-ups in elkaar zet en je bouwt een spectaculaire kijkdoos. En dat alles met een mesje, snijmat en héél veel papier!

 

Aan deze boeken werkte Geertje ook mee

Dit is het eerste boek dat van A tot Z van Geertje Aalders is, maar ze werkte al eerder mee aan mooie boeken. Denk maar eens aan Arabische Sprookjes, een verhalenboek voor kinderen én volwassenen, met sprookjes verzameld en verteld door Rodaan Al Galidi. Dit boek is versierd met de prachtigste knipkunst van Geertje. En dan is er nog Mary Poppins. In 2018 verscheen een nieuwe uitgave van dit betoverende verhaal en Geertje mocht het boek illustreren met haar papercut-werk. Een must-have voor de liefhebbers van prachtige illustraties!

Waar koop je het boek?

Begint het al te kriebelen bij je? Je kunt Het Papercutboek kopen via de website van Geertje zelf 12nicethings.com en in de betere boekwinkels. Echt verwennerij voor jezelf, maar ook een geweldig cadeau voor een creatieve vriendin. Het boek kost € 17,50.

 

Check this out

Wil je meer zien van Geertje?
Je vindt haar op:

Geertjeaalders.nl
Instagram @geertjeaalders
Webshop 12nicethings.com
HappyMakers gifttags met Geertje Aalders

 

 

 

Deel uw mening

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.