Creative Life Werkspoorkathedraal Sabrina Pierson

Schrijf je nú in en maak kans op 2 toegangskaartjes
voor Creative Life (actie is verlengd t.m. woensdag 22 maart)

HappyMakersBlog komt 3 dagen naar Creative Life
Ontmoet bij ons je favoriete illustratoren

Creative Life is een nieuw workshop event voor een creatieve dag uit. Op 24, 25 en 26 maart in de Werkspoorkathedraal (Utrecht). Veel van de mensen waarover je leest op HappyMakersBlog vind je ook op Creative Life. Wat niet zo gek is want ik heb geholpen met selecteren van de deelnemers.

Ook HappyMakersBlog heeft een eigen plek tijdens Creative Life. Ontmoet bij ons je favoriete illustrator. Dit keer geen workshops maar schuif aan bij onze tekentafel voor een inspirerend gesprek met bekende illustratoren. Samen met een klein clubje mensen kun je hen van alles vragen over manier van werken en illustraties. De illustratoren hebben stuk voor stuk een eigen invalshoek waar zij mee van start gaan. Maar voel je vooral ook vrij van alles te vragen. In dit blog krijg je het complete programma en kun je direct inschrijven. Beeld: Creative Life

Femke Veltkamp • Paperfuel • Marieke ten Berge • Caroline Ellerbeck •
Loes van Oosten • Pimpelmees • Martenthe Otten • Vera Bertens

Aan de tekentafel Femke Veltkamp 2 HappyMakersBlogAan de tekentafel Femke Veltkamp HappyMakersBlog

Creative Boost!
Met illustrator en creatief coach Femke Veltkamp
Vrijdag 24 maart om 12.45 – 13.15 uur

Femke Veltkamp maakt handgetekende, vrolijke illustraties die uit haar hart komen. De plek waar pure creativiteit ontstaat. Ze werkte als grafisch ontwerper bij grote bureau’s maar miste het werken met haar handen en de vrijheid om te verbeelden wat er in haar op komt. Die kennis en dat plezier wil ze graag met je delen en ook jou leren naar je creatieve hart te luisteren. 

Aan de tekentafel : Wil je jouw creativiteit een plek in je leven geven? Met meer energie en lef tekenen en illustreren? Aan de tekentafel kan je terecht met al je vragen. Femke is illustrator, ontwerper en creatief coach. Ze helpt je om jouw creatieve hart te volgen en (er weer) met plezier en gemak op los te tekenen. Stel je vraag ter plekke of neem foto’s van je werk mee. Schuif gezellig aan!

– – – – – – – – 

Aan de tekentafel Paperfuel 3 HappyMakersBlog <

Duik met Karin van Paperfuel
in haar handlettering boeken
Vrijdag 24 maart om 14.30 – 15 uur

Karin Luttenberg van Paperfuel tovert met een stift op ieder moment de mooiste creaties. Je vindt haar handgetekende typografie en tekeningen op veel producten, verschillende tijdschriften en zelfs op t.v. Inmiddels heeft Karin ook twee succesvolle handlettering boeken op haar naam staan en de derde ligt alweer op de pers.

Aan de tekentafel : Op vrijdagmiddag kun je aanschuiven bij de tekentafel met deze productieve handwriter van Paperfuel. Karin wil je laten zien hoe zij haar boeken heeft gemaakt. Ze neemt voor jou haar schetsen mee. En je krijgt zelfs een eerste blik in het allernieuwste boek ‘Handlettering Journal’ wat binnenkort verschijnt.

– – – – – – – – 

Zaterdag 25 maart

Aan de tekentafel Marieke ten Berge HappyMakersBlog - 700 pixAan de tekentafel Marieke ten Berge 3 HappyMakersBlog - 700 pix

Kom aan de tekentafel
bij illustrator Marieke ten Berge
Zaterdag 25 maart om 10.30 – 11 uur

Marieke ten Berge maakte van haar hobby haar werk. Ze illustreert voor boeken, tijdschriften en maakt posters en kaarten. Zij kan als geen ander portretten en karakters illustreren. Marieke is van het ambachtelijk handwerk en werkt met verschillende technieken, zoals linoprints, acrylverf, potlood en Oost-Indische inkt. Marieke werkt het liefst totaal concepten uit. Haar vriendenboekjes zijn daar een voorbeeld van. Vanaf scratch bedenken hoe b.v. zo’n vriendenboekje eruit moet gaan zien. Welke sfeer kies je en welke techniek past daarbij. En last but not least welke karakters gaan er een rol in spelen en hoe zien zij er uit?

Aan de tekentafel : Wil Marieke je laten zien hoe zij deze karakters bedenkt en tekent. Van ontstaan van het idee tot aan het karakter. Vanaf nul iets bedenken voor het eindproduct; een beroep op fantasie, creativiteit én vakmanschap. Samen aan de tekentafel praten over de technieken waarmee Marieke werkt. Zeer inspirerend en direct toepasbaar. Marieke vertelt je nl. ook nog eens de tips en trics hoe je zelf makkelijk, leuk en snel kunt tekenen.

– – – – – – – – 

Aan de tekentafel Caroline Ellerbeck HappyMakersBlogSprookjesboek, Caroline Ellerbeck.700

Praat met Caroline Ellerbeck
over het illustreren van haar boeken
Zaterdag 25 maart om 12 – 12.30 uur

De stapel door Caroline Ellerbeck geïllustreerde boeken is hoog. Een bekende naam in boekenland. Caroline tekent met haar kleurrijke illustraties al langer vrolijke (plak)boeken, muursprookjes en kalenders. O.a. voor uitgeverij Snor maar geeft ook eigen werk uit. Je kent vast Caroline’s kleur -en Dolly-boekjes waarmee kinderen leren tekenen. En natuurlijk ook de gouden boekjes voor Artis. Het nieuwste Sprookjes Prentenboek bracht Caroline uit met hulp van crowdfunding.

Aan de tekentafel : Caroline wil je ‘aan de tekentafel’ bij HappyMakersBlog vertellen én laten zien hoe zij haar boeken tekent. Heb je zelf ook plannen om een boek te illustreren? Of gewoon nieuwsgierig hoe Caroline’s tekeningen tot stand komen? Vraag maar raak aan Caroline!

– – – – – – – – 

Aan de tekentafel Loes van Oosten 2 HappyMakersBlog
Surface pattern Leave L001Y

Q & A met Loes van Oosten:
wat zou jij allemaal van Loes willen weten?
Zaterdag 25 maart om 14.45 – 15.15 uur

Loes van Oosten werkt sinds twee jaar als zelfstandig illustrator en pattern designer met een liefde voor papier en inkt. Studeerde aan de Design Academy in Eindhoven en werkte 10 jaar als visual merchandiser voor IKEA. Inmiddels werkt zij als zelfstandige voor verschillende opdrachtgevers. Haar illustraties en patronen worden gebruikt voor o.a. verpakkingen, stationary, cadeaupapier, huisstijlen en stoffen. Loes maakt voor haar illustraties gebruik van verschillende ambachtelijke technieken zoals papercut, zeefdruk, stempels, linoleumsnede en tekent met kroontjespen. Naast haar werk in opdracht geeft Loes ook creatieve workshops.

Aan de tekentafel : Loes kan je aan de tekentafel meer vertellen over haar start als zelfstandig illustrator. Ze neemt ook werk en schetsen mee. Vraag Loes naar de geheime kneepjes van haar manier van illustreren. Je zult zeker veel opsteken van dit gesprek met Loes. Kom je ook?

 

Zondag 26 maart

IngeborgMarieke_Pimpelmees

Schuif aan bij Ingeborg
en Marieke van Pimpelmees
Zondag 26 maart om 11.15 – 11.45 uur

De zussen, Ingeborg en Marieke Smit zijn Pimpelmees. Ontwerpen vanaf 2009 geboortekaartjes, romantische collectie trouwkaarten, allerlei stationery en kinderbehang met zachte kleuren en nostalgische touch. Pimpelmees gaat eigenlijk te werk als een ekster; overal haalt ze mooie papiertjes, plaatjes en stofjes vandaan. Samen met haar eigen tekeningetjes en knipsels worden hiervan de originele Pimpelmees ontwerpen gemaakt. Door deze gelaagdheid worden de kaartjes kleine kunstwerkjes.

Aan de tekentafel :Schuif aan bij de dames van Pimpelmees. Teken jij in je vrije tijd of ben je illustratief ontwerper en heb je een vraag over je portfolio of een recente tekening? Wij werpen er graag een liefdevolle blik op en hopelijk ga je naar huis met een waardevolle tip. Schrijf je in om deel te nemen aan onze portfolio check in kleine kring (per keer max. 4 personen).

Zondagochtend is er vanaf 10 uur doorlopend gelegenheid een collage te maken aan de tekentafel bij Pimpelmees! Je mag vrij werken of aan de hand van een kleine opdracht. Je hebt dan meteen ook kans ons allerlei vragen te stellen over onze ontwerpen en producten. Loop je langs?

Aan de tekentafel Pimpelmees 3 HappyMakersBlog

– – – – – – – – 

Kom in de wereld van
illustrator Marenthe Otten

Zondag 26 maart om 12.45 – 13.15 uur

Aan de tekentafel Marenthe Otten 2 HappyMakersBlog - 700pix

Boeiende personages, weelderige belettering en sierlijk botanische lijnen. Marenthe Otten ontwerpt in opdracht en tekent voor haar eigen label popje.com. Haar werk is wonderlijk anders. Dat zag ook Lilla Rogers, de bekendste agent uit de V.S. voor illustratoren. Marenthe won Lilla’s ‘Global Talent Search 2016’. Ze werd gekozen uit een wereldwijd getalenteerd aanbod. Echt een reden om apetrots op te zijn. Het motto van Marenthe: luister naar je creatieve hart. Als mede-oprichter van een succesvol ontwerpbureau maakte zij de overstap naar het full-time werk als illustrator. Dat werd beloond in erkening, opdrachten en gelukkige werkdagen.

Aan de tekentafel : Marenthe wil je alles vertellen over deze creatieve rollercoaster. Maar net als alle anderen aan de tekentafel van HappyMakersBlog wil Marenthe niet alleen zelf aan het woord zijn. Stel daarom vooral ook je vragen aan Marenthe.

Aan de tekentafel Marenthe Otten Lilla Rogers 2 HappyMakersBlog

– – – – – – – – 

Boekschetsen en covervoorstellen van
illustrator Vera Bertens die niemand zag!
Zondag 26 maart om 14.30 – 15 uur

Vera Bertens illustreerde voor Uitgeverij Snor het boek ‘Babyspel’: een boek dat 59 spellen bevat die je kunt spelen met baby’s van 0-2 jaar oud. ‘Aan de tekentafel’ bij HappyMakersBlog zal Vera alle ins en outs van het illustratie- en vormgevingsproces laten zien. Van de allereerste karakterschetsen en covervoorstellen die niemand eerder zag, tot fotografie van haar 3D illustraties. Plus ook het samenbrengen van beeld en tekst tot een volwaardig boek.

Aan de tekentafel : Na dit gesprek heeft Vera geen geheimen meer voor je. Natuurlijk mag je daarnaast ook Vera het spreekwoordelijke hemd van het lijf vragen over haar werk als illustrator.

Aan de tekentafel Vera Bertens 2 HappyMakersBlogAan de tekentafel Vera Bertens HappyMakersBlog

Schuif aan de tekentafel van HappyMakersBlog

De illustratoren willen vooral niet alleen zelf aan het woord zijn. Stel hen daarom ook je eigen vragen. Dat is juist wat we willen. Voel je vrij en schuif lekker aan! Wij vinden het leuk je te ontmoeten aan onze tekentafel. Ik raad je wel aan z.s.m. vooraf in te schrijven. Tot ziens bij Creative Life!

Praktisch

  • Je kunt meedoen voor € 3,50 per sessie per persoon (bij voor inschrijven).
    Als er plek is, kun je ook tijdens Creative Life aanschuiven voor € 4,50 p.p..
  • Aan onze tekentafel passen ca. 12 mensen per keer.
  • Ik raad je aan z.s.m. vooraf in te schrijven.
  • Inschrijven en online betalen kan rechtstreeks via onderstaand formulier

Kom gezellig bij ons langs en ontmoet op een gemakkelijke manier bekende illustratoren en ontwerpers.

 – Online inschrijven is enkel nog mogelijk voor zondag 26 maart –


Inschrijfformulier

Wil je aanschuiven aan de tekentafel,
dan kun je hier inschrijven voor een plekje:

Je ontvangt, na betaling, zaterdagavond 25 maart je reserveringsbevestiging


[paytium name=”Your webshop name” description=”Your product or description”] [paytium_dropdown label=”Options” options=”3,50 (1x aan tafel) /7,00 (2x aan tafel)/10,50 (3x aan tafel)” options_are_amounts=”true” /] [paytium_total /] [/paytium]

Superveel dank aan:  Alle deelnemende illustratoren, Studiosnowpuppe, Monique Butter (tekstbureaumo.nl), Ingthings, Denise Vegter, Monique Mosies, Karlijn Merle, Karen Weening en natuurlijk Manon en Sabrina (Jes BV) en Esther (Teleukeventdesign)

Creative Life 2017 -liggend- 700pix


Creative Life is een nieuw workshop event voor een creatieve dag uit.
Drie (weekend) dagen lang in Utrecht: op 24, 25 en 26 maart in de Werkspoorkathedraal.

Wanneer: vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 maart

Open: elke dag van 10 tot 17 uur

Locatie: Werkspoorkathedraal, Tractieweg 41 in Utrecht (gratis parkeren)

Toegang: Bestel hier vooraf je toegangskaarten

Lees meer over Creative Life: Programma | Blog


 

Deel uw mening

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.