Voor wie zijn de trainingen?

Voor alle illustratoren, papier-ontwerpers, handwriters en illustratief ontwerpers die hun werk op een professionele, creatieve manier onder de aandacht willen brengen.

Tijdsduur

ca. 12 weken per trainingstraject/groep
Indeling per trainingstraject

• 2 trainingsdagen
met je groep
in Haarlem

• 1 dagdeel persoonlijke
coaching met Monique op
centrale locatie
à 3 uur

• 2 co-werkdagen in
overleg op centrale locatie

• Individueel voortgangsgesprek
tijdens beide
co-werkdagen

• Afsluitende lunch
in Haarlem

Wat gaan we doen?

Trainingsdag 1
Van droom naar doel

Tijd voor duidelijkheid: waar sta je nu, hoe ben je daar gekomen en waar wil je naartoe? Neem je dromen serieus!

Jij als mens, jouw illustraties en manier van werken staan op deze eerste trainingsdag centraal. Is dit wat je wil, of zijn er dingen die je graag anders ziet. Door met elkaar in ‘helikoptermodus’ te kijken en te vertrouwen op je intuïtie, krijg je een verrassend helder beeld.

RESULTAAT Aan het einde van de dag weet je precies wat de huidige status van je werk is (en daar mag je best heel trots op zijn!), wat je kunt, waar je voorkeur ligt en beginnen je plannen vorm te krijgen.

1 op 1 coaching
Knopen doorhakken

In deze drie uur durende 1 op 1 sessie werken we samen jouw toekomstdoel nog verder uit. Bespreken we (jij en ik) de plannen uit je 1e trainingsdag en je krijgt van mij persoonlijk advies voor een duidelijke stip aan de horizon.

RESULTAAT Na deze sessie werk ik de conclusies uit van wat we hebben  besproken. Dit vormt het uitgangspunt voor het vervolg van de training.

1 op 1 coaching
Strategisch plan

In deze tweede, drie uur durende 1 op 1 sessie, krijg je helder waar jouw kansen liggen en wat je nog meer uit je werk zou kunnen halen. Het advies is persoonlijk en op maat en uiteraard top secret.

RESULTAAT Na afloop van de 1 op 1 coaching werkt Monique het strategisch plan voor je uit. Het resultaat is een overzichtelijk paspoort van jou als illustrator. 

Trainingsdag 2
Promotie in een DIY-pakket 

We gaan deze dag aan de slag met de promotie van jouw illustraties. Hoe wil je je laten zien? Plannen maken op maat en je krijgt praktische tools waarmee je na de training aan de slag kunt. Hiermee wordt je promotie een DIY-pakketje waar je straks je hand niet meer voor omdraait. 

Samen bekijken we of jouw uitstraling consequent is. Daarnaast komen de verschillende kanalen, zoals pers, opdrachtgevers, (online) winkels, consumenten en de groothandel aan bod. Hoe benader je hen voor een optimaal resultaat?

RESULTAAT Na afloop van de training ben je klaar om de wereld te gaan veroveren. Je hebt alle kennis in handen om nieuwsbrieven of persberichten te (laten) schrijven, jouw werk te (laten) fotograferen en die vervolgens via de juiste kanalen onder jouw toekomstige klanten te verspreiden. Je gaat naar huis met een praktische to do-lijst; jouw persoonlijke promotieplan.

Je krijgt de tools die nodig zijn om nieuwe klanten
te laten 
weten wie je bent,
wat je maakt en vooral (!) hoe je hen kunt helpen.

Translate »