Over HappyMakersBlog

Happymakersblog.com is een platform opgericht door art director Monique van der Vlist. Op deze website spelen creativiteit, illustraties en handgemaakte producten de hoofdrol.

Monique was tijdens haar werk als artdirector van het tijdschrift 101Woonideeën ook de motor van het blog en social media van 101. Dit 101-blog en haar eigen blog voor illustraties Vlinspiratie.blogspot.com (gestart in 2008) vormen de basis voor Happymakersblog.com.

Monique: ‘Ik wil met HappyMakers een online plek creëeren om de krachten te kunnen bundelen van creatieven. Hiermee wil ik getalenteerde makers, ontwerpers, illustratoren, creatieve bloggers & (web)shops extra onder de aandacht brengen van een breed publiek.

Over het PapierAtelier

Het eerste PapierAtelier organiseerde Monique 3,5 jaar geleden tijdens de beurs Flavourites Live. Het was een eerste start voor haar nieuwe website en liet de online wereld van Happymakersblog.com daadwerkelijk tot leven komen. 

Er volgen meer PapierAteliers:

Wat is het PapierAtelier

 • Het PapierAtelier biedt workshops, presentaties e.a. creatieve happenings in overleg.
 • Staat voor creativiteit, illustratie en handgemaakte producten en ontwerpen.
 • Dé ontmoetingsplek tussen creatie, handel, (sociale) media en consument.
  Monique van HappyMakersBlog is de spil tussen professionele ontwerpers, illustratoren, bloggers, (web)winkels en fabrikanten. Via het PapierAtelier en sociale media is er contact met de bezoeker/consument.
 • Creatieve samenwerkingen. Bijvoorbeeld onderstaande set van 8 gifttags speciaal ontworpen voor HappyMakersBlog.com en geproduceerd in samenwerking met Letterpers.nl.

Over Monique’s werk

Ik werk als zelfstandig art director voor magazines en illustratie. Naast deze werkzaamheden werk ik aan dit blog en voorbereidingen voor nieuwe PR-trainingen voor illustratoren.

 • Afgestudeerd als grafisch ontwerper,
  1991 Koninklijke Academie van Beelden Kunsten te Den Haag
 • Werkzaam als grafisch ontwerper,
  1991 – 1996 Funcke Ontwerpers te Haarlem
 • Werkzaam voor Sanoma Magazines, 1996 – 2015
  Als grafisch ontwerper en art director voor:
  Ariadne Wonen, VT Wonen, Ariadne At Home, Tuinieren en 101 Woonideeën
  Initiator voor het blog e.a. social media voor 101 Woonideeën, 2009 – 2015
 • Zelfstandig art director voor magazines en illustratie, vanaf 2015.
  Met specialisatie in creatieve content, concept en curatie
  – Tijdschriften: Flair, Flowmagazine, Home and Garden, Margriet en Terdege
  – Etsy.com, Flavourites Live, Avec Hobbytechnieken & Materialen,  Wowgoods, de Trendfabriek (voor het merk MeriMeri), het event Creative Life

Monique: Ik geef advies over uitstraling,  on -en offline, van producten, merken en/of (web)winkels. Ik kan je vertellen welke oplossing nodig is om jouw merk of product op een creatieve manier bij een groter publiek onder de aandacht te brengen. Als artdirector ben ik gewend om gedachten en/of een gevoel te kunnen vertalen naar een creatief en commercieel concept. Doordat ik zelf ben opgegroeid in een winkel begrijp ik heel goed dat alleen mooi niet altijd verkoopt. Juist die combinatie tussen commercie en creatief vind ik een spannende uitdaging.

Over coaching en training voor illustratoren

PR-trainingen : Haal meer werk uit je illustraties!

Monique verzorgd aankomend najaar; PR-trainingen voor illustratoren. Deze trainingen zijn gericht op illustratoren die hun werk op een professionele, creatieve manier onder de aandacht willen brengen.

Hoe breng je illustraties aan de man? Hoe presenteer je het, stel je jezelf voor en zorg je ervoor dat potentiële opdrachtgevers jouw naam en jouw werk onthouden?

Monique zorgt ervoor dat de illustratoren na de training niet naar huis gaan met een vluchtige oplossing, maar met een constructief plan voor de toekomst. Doordat Monique al jarenlang artdirector is, weet ze als geen ander hoe potentiële klant naar het werk van een illustrator kijkt.

Meer weten over deze trainingen? Hier lees je meer: Maak je eigen creatieve businessplan en promotie.

Wil je meer weten en/of samenwerken?
Neem dan contact op via monique@HappyMakersBlog.com.

Je kunt HappyMakersBlog volgen via:

Pinterestinstagram, Facebook en twitter
@HappyMakersBlog

 

Monique van der Vlist
van Oosten de Bruijnstraat 25
2014 VL  Haarlem
(06) 30605225

 

 

 

 

 

 

Monique van der Vlist

 

Fotografie uit Tuinieren nr. 01/2015 van Timo Sorber – Gebruikte quotes: blog.workisnotajob.com